Magas ez a vérnyomás?
150/80 90 volt amikor megmértem.
Mostanában nagyon stresszelek.
Amúgy 100 kg-os 17 éves lány vagyok.
Folyton úgy érzem, mintha ki akarna ugrani a szívem :(
Mit csináljak, hogy lejjebb menjen?:(
Máskor nem ilyen magas :(
Kár, hogy fogyókúrázni nem egészséges..
Úgy hívják, életmódváltás...
Szóval nem akarok fogyókúrázni és nem is fogok.
Életmódot meg már változtattam, de hiába, nem megy le 1 krva kg se...
Szia! Nekem is magas volt a vérnyomásom (nem ennyire de majdnem). Azóta (kb 1 hónapja) eljárok futni, biciklizni és egyébb testedzést végezni edzőtermi keretek között és a vérnyomásom teljesen normalizálódott. Sprintelés közben olyan 160 körülre megy már csak fel a pulzusom (az elején 190). Javaslom tehát a mozgást és mivel (ahogy nekem is) vannak testsúly problémáid egy étkezésre odafigyeléssel (nem koplalás) duplán hasznos lesz egy kis edzést végezned. Sok erőt hozzá és hidd el hamar meg lesz a számmal mérhető erdeménye minden téren.
17/F
Nah és ki mondta azt neked, hogy a fogyókúra nem egészséges??? Te nagyon okos!!!
Az orvosok is fogyókúrára fognak felszólítani, ha továbbra is ilyen túlsúllyal küzdesz!
Ha meg nem fogytál még semmit, akkor valószínű az életmódváltásod sem volt sikeres. Mozogsz egyáltalán valamit?
A koplalás a nem egészséges, ami nem egyenlő a fogyókúrával.
És az állandó diétázás sem egészséges, de a te esetedben ez most kötelező.
A magyar lakosság nagy része elhízott, és ebből következően kiugróan magas a szív-és érrendszeri megbetegedések száma. Ne akarj te is közéjük tartozni.
150-es (enyhe magas) vérnyomás 17 évesen még nem veszélyes, a 80-as pedig a normális tartományban van. Mindenképp kezdj el egészséges életmódot élni (ajánlom a Norbi Titok 2. c. könyvet, mostanában le van árazva), ezen kívül segíthet a dohányzás, alkohol, intravénás drogok elhagyása, ha van ezek közül bármelyik az életedben.
Közben mindenképp kérj a családorvostól kivizsgálástra beutalót, és az ottani orvosod be fog neked állítani gyógyszereket, amikkel az okot ugyan nem biztos, hogy meg lehet szüntetni, de legalább nem teszed a szívedet ki többletterhelésnek.
(Nekem is magas a vérnyomásom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!