Csernobil miatt minden európában élő emberben történtek minimális elváltozások?
Én akkor voltam 16 éves, de nem vettem észre semmilyen elváltozást. Teljesen egészséges vagyok a mai napig.
(kopp-kopp-kopp)
Minden emberben minden nap történnek minimális elváltozások, mutációk, ha hiba lép fel sejtosztódás során. Ezt a sugárzások, és egyéb hatások fokozzák, de alapjáraton előfordul.
Általában a szervezet legyőzi ezeket a sejteket, de van, hogy a hibás sejt osztódik (így alakulnak ki a daganatok is).
Egyébként a fizikatanáromnak azóta nem nő az arcszőrzete és a szemöldöke. Mások eddig még nem meséltek nekem ilyeneket, úgyhogy valszeg a legtöbb embernek legyőzte a szervezetük az elváltozást.
Csernobil a magyar lakosságnak kevesebb mint 1 mSv többletdózist okozott több évre elosztva. Európa többi részét nem tudom fejből, de nagyságrendileg ugyanez az érték.
Ez, a kb. negyed évnyi természetes háttérsugárzásnak megfelelő dózis annyira alacsony, hogy nyugodtan állítható, hogy semmilyen egészségügyi következménye nem volt.
Olyanról tudok, aki éppen terhes volt akkor, és a gyereke már daganattal, kis mutációval született. Természetesen Csernobilra fogták, de ezt elég nehéz lenne bebizonyítani.
Sajnos napokig titkolták az oroszok a katasztrófát, és az átkosban egyébként se volt megfelelő a tájékoztatás, így nem is tudtunk védekezni ellene. Tudatlanul éltük a mindennapi életünket. Fel sem fogtuk, hogy minek vagyunk kitéve.
Itt van egy animáció, hogy hogy terjedt szét a radioaktív felhő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!