Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tanulhatnék meg beszélni?

Hogyan tanulhatnék meg beszélni?

Figyelt kérdés

Ez így elég érdekesen hangzik. :D

Szóval arról van szó, hogy nagyon gyakran összeakad a nyelvem, pedig nem sietek a beszéddel. Olvasni is tudok rendesen. Egyszer azt mondták, hogy ez azért van, mert "túlgondolkozik" az agyam (vagy valami ilyesmi).

Pl azt szinte sehogy nem tudom kimondani, hogy: "Nem kell, nem kell, hogy mondjam, mert elárulnak szemeim.."

Az elárulnaknál mindig "elbukok".

15/L

2010. máj. 26. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóképp voltam, végül az segített, hogy néhány napig nagyon nagyon lassan közöltem minden mondandómat és sokat beszéltem, lassan, vontatottan. Így helyre jött a dolog, ekkor voltam kb 18 éves. Manapság is előfordul, hogy összeakadok, de nem sűrűn. 28 vagyok és tanítok:-)
2010. máj. 26. 15:33
 2/5 anonim ***** válasza:
ha ez ennyire zavar, akkor gyakorolj otthon minden nap, olvass fel hangosan, de vannak tanárok, akik tudnak ebben segíteni.
2010. máj. 26. 15:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nincs pénzem külön ezzel foglalkozó tanárra, valamint időm sem nagyon. Egyedül élek a törött karú édesanyámmal.

Amúgy igazából akkor idegesít, amikor énekelni szeretnék valakinek és így "beégek" vele. Vagy ha be szeretnék szólni valakinek. (Nyilván nem ilyen durva, anyázós beszólásokra gondolok, hanem kicsit "offolósra", amihez gyorsan "kell" kapcsolni és kimondani.

2010. máj. 26. 15:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Talán logopédus is tudna segíteni, szerintem az van ingyen, vagyis TB-re. Ha ennyire zavar, akkor menj el a körzeti rendelőintézetbe és kérdezd meg, hogy lehet-e térítésmentesen igénybevenni.

Anyulád törött karja meg meggyógyul... :)

2010. máj. 28. 23:16
 5/5 anonim válasza:
Én is ilyesmi vagyok, csak én dadogok, vagyis nem is dadogás hanem olyan hogy a magánhangzóval kezdődő szavakat tök nehezen tudom kimondani, és mivel elég gyakran használunk ilyen szavakat eléggé gyakran megakadok beszéd közbe. Amugy annál a mondatnál amit leirtál én is az "elárulnak" -nál akadtam el. amugy szerintem neked is ilyen probléma lehet, am a magánhangzókat sokkal nehezebben képezzük mint a többit ugyhogy nem olyan meglepő dolog ez. Gyakorolni kell, főleg mássalhangzós szavakat :)
2010. máj. 29. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!