Hány hétig kell egyfolytába mindennap egykeveset (nem részegségig) alkoholt inni ahhoz, hogy az ember rákapjon, és elvonási tünetek jöjjenek elő?
Antialkoholista vagyok,az egyik barátom féltem ettől(mindenmap megiszik 1-1,5 deci whiskeyt) 1 hete csinálja,és mem találtam pontos adatot arról hogy hány hét elteltével válik valaki alkesszé,aki tudja vagy hallotta,leírná?
Válaszokat köszönöm!
Azért nem találtál pontos adatot, mert nincs – nem idő kérdése, hanem sokféle körülménytől függ, nem lehet kiszámolni. Napi 2-3 felessel (ha nem növekszik az adag) enyhe pszichés függőség szokott kialakulni, ez gyakran nem is jár elvonási tünetekkel, hanem csak a kényszeressé váló ivási szokásokban érhető tetten. A „kezdő” alkoholistának nem az a baja, ha nincs alkohol, hanem az, hogyha van. Ezért az ilyen lazán meg is tudja mutatni X időre, hogy ő „simán le tudná tenni”, de normális esetben minden este az üveg mellett találja magát.
A fizikai elvonási tünetekhez (klasszikusok mint kézremegés, stb.) természetesen fizikai alkoholfüggőség kell, de ehhez már többet kell részegnek lenni, mint józannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!