Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » (Gyermek) orvosok és szülők,...

(Gyermek) orvosok és szülők, mivel kezelték/gyógyították a melegkiütést?

Figyelt kérdés
Az verejtékben lévő egy bizonyos anyag miatt alakul ez ki, vagy a bőr érzékenysége miatt?
2010. máj. 25. 16:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Ártalmatlan, viszkető bőrkiütés, melyet többnyire meleg, nedves időjárás vált ki. Egyesek hajlamosabbak rá, mint mások.

A melegkiütés tünetei

Halványpiros foltok, melyek kifejezetten a testhajlatokban (nyak, hónalj, könyök, (nőknél) a mellek alatt, lágyék, (csecsemőknél) a comb bőrredőiben és a térdhajlatokban) jelentkeznek.

Bőrvörösség, nedvedzés.

Viszketés.

A melegkiütés kiváltó okai

A test verítékében található kémiai anyagok/sók tartós, irritáló hatása következtében létrejövő bőrelváltozás.

Mit tehet Ön melegkiütés esetén

Használjon bőrnyugtató és viszketéscsillapító oldatokat vagy krémeket! Ne vakarja a bőrt, így a bőr berepedezése és felülfertőződése megelőzhető!

A melegkiütés megelőzése

Könnyű ruhákat hordjunk. Kerüljük a nylon és az egyéb műszálas anyagokat, melyek a meleget és a nedvességet nem engedik át.

Tartsuk a levegőt hűvösen ventillátorral vagy légkondícionálóval.

Fürdő, zuhany (mely inkább hűvös legyen) naponta legalább egyszer vagy annyiszor, ahányszor szükséges az izzasztó mozgás/munka után. Alaposan törölközzön meg és hajlatokat szórja be hintőporral, ügyelve arra, hogy a felesleges port kisimítsa.

2010. máj. 25. 16:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem a gyerekeimnek volt nyáron. Kezelése:

Nem csak este, hanem délbe is lezuhanyoztattam őket. gyógyszertári hintőporral szórtam be, ahol pöttyös volt. és nem öltöztettem túl. Kb 2 nap, és el is múlt nekik.

2010. jún. 5. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!