(Gyermek) orvosok és szülők, mivel kezelték/gyógyították a melegkiütést?
Ártalmatlan, viszkető bőrkiütés, melyet többnyire meleg, nedves időjárás vált ki. Egyesek hajlamosabbak rá, mint mások.
A melegkiütés tünetei
Halványpiros foltok, melyek kifejezetten a testhajlatokban (nyak, hónalj, könyök, (nőknél) a mellek alatt, lágyék, (csecsemőknél) a comb bőrredőiben és a térdhajlatokban) jelentkeznek.
Bőrvörösség, nedvedzés.
Viszketés.
A melegkiütés kiváltó okai
A test verítékében található kémiai anyagok/sók tartós, irritáló hatása következtében létrejövő bőrelváltozás.
Mit tehet Ön melegkiütés esetén
Használjon bőrnyugtató és viszketéscsillapító oldatokat vagy krémeket! Ne vakarja a bőrt, így a bőr berepedezése és felülfertőződése megelőzhető!
A melegkiütés megelőzése
Könnyű ruhákat hordjunk. Kerüljük a nylon és az egyéb műszálas anyagokat, melyek a meleget és a nedvességet nem engedik át.
Tartsuk a levegőt hűvösen ventillátorral vagy légkondícionálóval.
Fürdő, zuhany (mely inkább hűvös legyen) naponta legalább egyszer vagy annyiszor, ahányszor szükséges az izzasztó mozgás/munka után. Alaposan törölközzön meg és hajlatokat szórja be hintőporral, ügyelve arra, hogy a felesleges port kisimítsa.
Nekem a gyerekeimnek volt nyáron. Kezelése:
Nem csak este, hanem délbe is lezuhanyoztattam őket. gyógyszertári hintőporral szórtam be, ahol pöttyös volt. és nem öltöztettem túl. Kb 2 nap, és el is múlt nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!