Volt közületek olyan aki kipróbálta a 23andme genetikai tesztjét?
Igen, és megérte. Több mint egy éve csináltam, akkor 160 dollár körül volt a költség szállítással. Maga a 23andMe oldal nem valami nagy cucc, nagy vonalakban megmondja a származásodat (x% kelet európa, y% balkán, z% germán, x% askenázi zsidó, stb.) és kilistáz egy csomó sokadfokú, teljesen érdektelen rokont. A tulajdonságaidról és egészségedről semmit nem közöl, ugyanis a legtöbb EU-s országban tilos.
Ellenben letöltheted a nyers adatokat, és kielemeztetheted a Promethease nevű oldalon 5 dollárért. Ez egy részletes listát ad neked egy csomó élettani jellemződről: betegség kockázatok, pszichés jellemzők, egyéb érdekességek mint pl mennyire hat rád a kávé, mit kerülj jobban: a zsírt vagy szénhidrátot, és hasonlók.
Összességében nagyon érdekes, én bevezettem pár életmódbeli változtatást az eredményeket olvasva.
Ötös válaszadó. Nem lehet hogy esetleg félig roma vagy?
Általában roma eredményeknél domináló nyugat ázsiait láttam, nagyobb százalék Indiaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!