Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magyarrszágon hány orvos vesz...

Magyarrszágon hány orvos vesz részt egy általános műtéten?

Figyelt kérdés
Mondjuk nem Budapesten hanem vidéken.

2017. aug. 22. 00:00
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Egy általános műtéten általában 2, a sebész és az aneszteziológus. A sebész végzi a műtétet, az aneszteziológus altat, ill. megfigyeli a beteget, vészhelyzet esetén közbelép.
2017. aug. 22. 00:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Furcsáltam is hogy a Wikipédia annyi orvost sorol fel.
2017. aug. 22. 00:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor engem műtöttek, akkor először hárman voltak körülöttem, az egyik biztos az altatóorvos volt, a másik kettő lehetett simán műtős, de ők is tettek-vettek ott valamit. Lehet ők később kimentek, nem tudom, de a sebész csak később jött be, amikor már kiütöttek.
2017. aug. 22. 08:11
 4/7 anonim ***** válasza:
48%

3 orvos mindenképpen. 1 aneszteziológus, 1 operatőr és 1 további szakorvos asszisztál.

ha oktatókórház, akkor még jó eséllyel bent van egy további (általános)orvos, rezidens is.

2017. aug. 22. 08:41
 5/7 szenes43 ***** válasza:
Szerintem a műtét "komolyságától" függ. A kezemet 3x műtötték mert a tenyeremet átharapta a kutya. Először a kis műtőben 1 doki meg egy asszisztens csinálta. Egy hét múlva a kéz és mikrosebész kis dokinő rendbe hozta mert elfertőződött az már a nagy műtőben volt majd egy idő múlva a plasztikai sebész a karomról lekanyarított két bőrrel lefedte és ráfércelte. Az mellékes hogy Budapesten vagy vidéken. Van egy műtéti protokoll ami az adott műtéthez elő van írva.
2017. aug. 22. 08:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. aug. 22. 10:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
3orvos van bent. Egy anesztes, egy operatőr(akiehet rezidens is vagy szakorvosjelolt) es egy asszisztens(aki lehet rezidens is vagy szakorvos jelolt). Ezen kivul van bent mutosno (akar tobb), anesztasszisztens, mutosfiu. +Lehet meg bent orvos ha erdekli a mutet es meg akarja nezni.
2017. aug. 22. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!