Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kinek van problémája a gyógysz...

Kinek van problémája a gyógyszerek bevételével? Ha pedig volt, hogyan küzdötte le?

Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
ezt úgy érted hogy nem tudod lenyelni őket ? velem is ez volt már kicsi korom óta. mindig visszajött. anya mindig összetörte nekem 2 kiskanállal porrá. aztán egy kis üdítőt öntött rá, és úgy kaptam be. így ki lehetett bírni. ha nem így értetted a kérdést akkor bocsi :)
2010. máj. 25. 09:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Gyerekkoromban nem tudtam bevenni, és még összetörve is legtöbbször azonnal kihánytam. Gondolom, hogy az eröltetés miatt alakult ki bennem egy mentális gát. Azóta próbáltam például úgy is, hogy nagy dobozos, darabos gyümölcsjoghurtba raktam bele. A darabok nagyobbak voltak a gyógyszernél.

Majd hatalmas kanállal, szabályosan zabáltam a joghurtot. A gyógyszer is bekerült a számba, de mire elfogyott a joghurt, feltünt, hogy a gyógyszer még mindig a számban van. Vízzel is próbáltam, de a nyelvemmel nem tudtam a torkomfelé terelni a gyógyszert. A torkomba meg talán nem is mertem bedobni.

2010. máj. 25. 09:57
 3/7 A kérdező kommentje:
De igen, pontosan így értettem. Anyu nekem is összetörte. Azóta én csak algopirint szoktam szedni, de azt bármikor könnyedén összerágom, és lenyelem. Megszoktam az ízét.
2010. máj. 25. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:

:D

Én sem birom lenyelni őket.

Ha nyelek, mindig érzem a torkomon hogy ott van.

Még a fog.gátlónál pedig az aztán nem vmi nagy.

2010. máj. 25. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Én, tesóm, lányom szintén olyan, mint te. Én nem találok megoldást.Vagyis az a megoldás, hogy nem szedek be semmit.
2010. máj. 25. 10:00
 6/7 anonim válasza:

Nálam is ez volt a gond, de elmúlt. Nem tudom mi okozta, de már nagyon untam a procedúrát, és folyton azt mondogattam, hogy beveszem simán, meg hogy egy falat kenyér is nagyobb a gyógyszernél...egyszercsak valahogy lecsúszott...onnantól megy. Néha még vannak aggályaim, néha megakad, de többnyire lecsúszik. Ritkán szedek gyógyszert, így a kezdet picit nehezebb, de a végére úgy nyelem mint kacsa a nokedlit:P

Remélem tudtam segíteni. Esetleg kérdezzetek meg egy pszichológust. Biztosan valami lelki dolog a probléma.

2010. máj. 25. 10:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm mindenkinek. Apró ételdarabokkal fogjuk kezdeni.
2010. máj. 25. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!