Mi a valóság? Ha szemüveget viselek, minden más. További infók lent!
Figyelt kérdés
Lehet ha nagyon hülyén hangzik az egész, de az agyam már nagyon össze van bonyolodva..Szóval az van, hogy nagyon rossz a látásom (születési betegség m1), kb 20 cm-re látok tisztán, ami nagyon durva! És mivel csak addig, tovább már homályos az egész körülöttem. Ha felveszem a szemüvegem minden más méretbe kerül, nem is tudom, hogy hogyan mondjam..pl., ha nincs rajtam szemüveg, akkor ducibbnak látom magam, vagyis "nagyobbnak", teltebbnek (feltehően a homály miatt?), amikor pedig szemüveg van rajtam, csinosabbnak vagy nem is tudom, hogy mondjam..Szóval azok a valós méretek, amiket szemüvegben látok? mert a homály tud optikai csalódást okozni? Tudom, hogy hülyén és butén hangzik, de már nem tudom, hogy hova tegyem a dolgot, ezen kattogok napok óta..Aki tud, segítsen, nagyon szépen kérem!2017. aug. 11. 23:33
1/8 Argloss válasza:
A tükör kialakításától függően mutathat kisebbnek, nagyobbnak, torznak stb.
Láttál már nagyítót? Ha távolra nézel vele, akkor minden homályos, ha meg közelre, akkor minden nagyobb.
Az biztos, hogy szemüveggel vagy a legközelebb ahhoz ahogyan a legtöbb ember lát.
2/8 anonim válasza:
én is szemüveges vagyok. ha szemüveg nélkül nézek föl a csillagokra, sokkal nagyobb foltokat látok, mint mikor szemüvegben nézek föl. Valahogy elhomályosodnak a körvonalak. Amit a szemüvegben látsz, az a helyes.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. aug. 12. 11:20
4/8 anonim válasza:
A rövidlátó szemüveg kicsinyít, egy ilyen erős meg főleg.
5/8 anonim válasza:
egy mínuszos szemüveg nem fog senkit sem soványabbnak mutatni! menj ki az utcára, látsz még kövér embereket? ha tíz dioptriával erősebb szemüveget veszel föl, még mindig kövérek lesznek!
6/8 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy minden szemüveg torzít egy kicsit legalább? Minél erősebb, annál inkább látványos lehet.
7/8 anonim válasza:
értsd már meg, hogy attól még, hogy pluszos/mínuszos szemüveget hord valaki, nem fog mindenkit kövérebbnek/soványabbnak látni... erről szólt a kérdés.
8/8 A kérdező kommentje:
Nem jól szemléltettem, belátom. Nem a kövérségről vagy a soványságról van szó, hanem hogy szemüveg nélkül mivel nem látok tisztán a vonalak ugye elmosódnak és ezért sokkal hát "szélesebbnek" látom a dolgokat.De mindegy, már értem. Utána néztem és kérdezzem, mostmár minden tiszta.:)
2017. aug. 13. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!