Kiderült. Mit tegyek?
Konkrét boltot nem tudok, de az Aldiban vannak laktózmentes dolgok, meg szójatej, ilyesmi. Ott érdemes lehet szétnézni
Remélem tudtam segíteni
Ha valaki tejérzékeny, az egyben fedi a laktózérzékenységet is. Ha csak laktózérzékeny, akkor még nem tejérzékeny. Ez esetben laktázbevitellel ugyanúgy ehet minden tejes cuccot. Ha tejérzékeny is vagy, nem csak laktózérzékeny, akkor nem ehetsz semmilyen tejes cuccot, mert a tejérzékenységre csak a tejes cuccok elhagyása a megoldás.
Én például nem csak a laktózt, hanem a tejet egészében intolerálom. Az elején én is megijedtem, amikor kiderült, de egy percig se "szenvedtem" tőle! Hiszen végre megvolt a gondjaim forrása, vagyis pontosan a további szenvedéstől szabadultam meg! :D
Ma már teljesen természetesnek élem meg ezt, nem bánom egyáltalán, hogy nem ehetek néhány tejterméket. Nagyon sokan hagyják el maguktól is a bocitejecskét vagy térnek át növényi alapú dolgokra, a piac alkalmazkodott is rögtön ehhez, nem szenvedünk hiányt.
Persze természetes reakció, hogy gyorsan helyettesítő termékeket keresünk, műsajt, műtúrórudi után nézünk, de ha elfogadod, hogy ezeken túl is van élet, megtapasztalod, hogy egyáltalán nem létszükséglet a tej. Főzni pedig simán lehet máktejjel, zabtejjel, esetleg szójatejjel.
(A rizs/kókusz/mandulatejet nem javaslom, mert az a főzési folyamatban inkább vízként viselkedik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!