Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kiderült. Mit tegyek?

Kiderült. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Laktóz és Tejérzékeny vagyok valószinüleg.. Mit tegyek? Valami Boltot tudtok?

2017. aug. 11. 20:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Konkrét boltot nem tudok, de az Aldiban vannak laktózmentes dolgok, meg szójatej, ilyesmi. Ott érdemes lehet szétnézni

Remélem tudtam segíteni

2017. aug. 11. 20:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi válaszod!
2017. aug. 11. 20:19
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Hű de túl van ez reagálva :D Irass Lactase tablettát és élheted az életed úgy, mint eddig.
2017. aug. 11. 20:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Lidlben jó áron finom tejtermékek kaphatóak. Mascarpone, tej, joghurt, gyümölcsös joghurtok, túró, teavaj (bár elvileg a sima is az), trappista sajt. A többi attól függ milyen mértékben vagy az. Valaki eheti a legtöbb sajtot, esetleg kefír és joghurt. Amúgy az Aldiban van író laktózmentes olyan, mint a kefír. :) Sparban és Tescoban találsz laktózmentes jégkrémeket is, túrórudit, mozarellát, habtejszínt (felverőset), krémtúrót, vajkrémet,Medve sajtot,főzőtejszínt. Ugyan a legtöbb csomagoláson feltüntetik, ha laktózmentes a felvágott, amelyiken nincs nézd át. Kekszeket is meg mindent, kenyerek, hamburger bucik, stb.
2017. aug. 11. 20:30
 5/11 TR75 ***** válasza:
0%
Vannak laktázenzimet tartalmazó tabletták, JutaVit, Innopharm, MillandJoy, ezekkel (ha nem valamilyen extrém eset áll fenn) jól kordában tartható. Vagy vehetsz laktózmentes termékeket, Sparnak, Lidlnek, Aldinak, Tescónak vannak sajátmárkás cuccaik, amik olcsóbbak.
2017. aug. 11. 20:31
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Tisztázzuk akkor. A laktózmentes dolgokban alapból benne van az enzim, ami segíti a tejes dolgok lebontását, csak drágábbak és macerásabb lehet beszerezni. Ezt az enzimet nem termeli már vagy részben termeli csak a tested. Vagy van rágótabletta, amit étkezés előtt elrágsz és ugyanúgy beviszed vele a szükséges enzimet, így semmi bajod nem lesz utána. A tablettát lehet vényre venni, úgy jóval olcsóbb és nem kell semmiből a laktózmenteset vadászni meg lemondani ételekről.
2017. aug. 11. 20:56
 7/11 anonim válasza:
Nagyon értékes válaszokat kaptál.Még én is tanultam, aki hasonló gondokkal küszködöm,de a tablettákat nem szeretem. Legtöbbször a TESCÓT választom.
2017. aug. 12. 22:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó: a tabletta egy rágótabletta és édeskés íze van, mint kb. a cukrozott tejnek. Jóóóóval kényelmesebb, mint a laktózmentes dolgokat vadászgatni. Nekem a 100 darabos kitart vagy 2-3 hónapig, igaz veszünk laktózmentes dolgokat is, mert másnak is érzékeny a gyomra, csak nem annyira, hogy fogyassza a tablettát.
2017. aug. 12. 22:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítetek!Nagyon köszönöm mindenkinek! Aki pont ebben szenved annak meg sok síkert kívánok!
2017. aug. 13. 09:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki tejérzékeny, az egyben fedi a laktózérzékenységet is. Ha csak laktózérzékeny, akkor még nem tejérzékeny. Ez esetben laktázbevitellel ugyanúgy ehet minden tejes cuccot. Ha tejérzékeny is vagy, nem csak laktózérzékeny, akkor nem ehetsz semmilyen tejes cuccot, mert a tejérzékenységre csak a tejes cuccok elhagyása a megoldás.

Én például nem csak a laktózt, hanem a tejet egészében intolerálom. Az elején én is megijedtem, amikor kiderült, de egy percig se "szenvedtem" tőle! Hiszen végre megvolt a gondjaim forrása, vagyis pontosan a további szenvedéstől szabadultam meg! :D

Ma már teljesen természetesnek élem meg ezt, nem bánom egyáltalán, hogy nem ehetek néhány tejterméket. Nagyon sokan hagyják el maguktól is a bocitejecskét vagy térnek át növényi alapú dolgokra, a piac alkalmazkodott is rögtön ehhez, nem szenvedünk hiányt.

Persze természetes reakció, hogy gyorsan helyettesítő termékeket keresünk, műsajt, műtúrórudi után nézünk, de ha elfogadod, hogy ezeken túl is van élet, megtapasztalod, hogy egyáltalán nem létszükséglet a tej. Főzni pedig simán lehet máktejjel, zabtejjel, esetleg szójatejjel.

(A rizs/kókusz/mandulatejet nem javaslom, mert az a főzési folyamatban inkább vízként viselkedik.)

2017. aug. 21. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!