Nagyon fáj a talpam egy ideje. Vajon mitől lehet ez? (lent kifejtem)
Sziasztok! 17éves lány vagyok.Már körülbelül egy éve olyan problèmám van,hogy rettenetesen fáj a talpam szinte minden része és néha az achilles-ínem.Nemrég elmentem vele orvoshoz és elmondta,hogy lúdtalpam van,és,hogy ettől fáj.Régebben egyébként nagy fokú gerincferdülésem volt,amit kezeltek is és nagyjából"megjavult".Megvettem a lúdtalp betétet,de egyáltalán nem érzek javulást.Már annyitól is fáj a talpam,ha gyalogolok kb 5percet és ez borzasztóan idegesít, mivel elèg fiatal vagyok.. Esetleg mástól is fájhat a talpam a lúdtalpon kívül? Tudnátok ajánlani valami tornát a talpfájfalmamra?
Köszönöm a segítséget!☺
Jól ismert magyaros nevén a metatarsalgia talpa elülső részének a fájdalma a talppárnák alatti részen. Ezen a zsírpárnáktól védett részen találhatók a lábközépcsontok. Ha a zsírpárnák megfogyatkoznak, akkor az ezeknél a csontoknál lévő nyáktömlők begyulladnak, és ez a gyulladás komoly fájdalommal jár.
A helytelen testtartás, és
a túlsúly is lehet talpfájása okozója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!