Teljes vérkép nézése esetén az esetleges rákot is meg lehetne állapítani, mint gyulladást a szervezetben?
Teljes vérképem volt, még pajzsmiriggyel is kivolt egészítve. Minimalis gyulladást állapítottak csak meg, mondták azzal ne foglalkozzak.
Csak kíváncsiságból kérdezem, pl egy vastagbélrák esetén, kéne valamilyen eltérést mutatnia a vérképemnek?
Lehet benne ráutaló jel, de konkrétan rákos megbetegedést egy általános vérképből nem lehet kimutatni.
Meg aztán a vérben a gyulladásérték megnövekedését akár egy gyulladt fog is okozhatja. Nem kell egyből rákra gondolni!
Milyen ultrahangra gondolsz? Sima hasi ultrahang? Azt volt nekem és minden negatív, ellenben folyamatosan rosszul érzem magam gyengének hányinger, köhögés kis öklendezés.
Háziorvos már nem is nagyon foglalkozikvelem, voltam koponya mri-n az negatív, meg kardiologian, mert egy időbe mintha kihagyott volna a szívem és duplát vert aztán, ezaz extra izé...
Annyit allapítottak meg ott hogy magas a pulzusom és csinalnak egy 24 óras tesztet majd őszön.
Meg megnézett nem is tudom milyen orvos megtapogatta a hasamat és aztmondta ha nem fáj nemlehet belső szervi elváltozásom, plusz hasi ultrahang eredménye. De nem tudom, pánikbetegség lenne ilyen drasztikusan? Sose voltam az, de egyre jobban épülök lefele.
Székletem meg mindig nagyon változó, van hogy hasmenés, vagy hogy székrekedés vagy hogy jó, van hogy sötétebb van hogy világosabb... Székletvizsgálaton még nem voltam, meg esetleges vastagbél-rákszűrésen.
Lehet mondjuk érdemes lenne
Kedves kérdező. Nekem hasonló tüneteim voltak, IBS-em van. Egy sima bélmozgási zavar, gyógyszert szedek rá. Nem kell egyből rákra gondolni.
El kell menni gasztroenterológushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!