Nemsokára lesz egy epekő+hólyag eltávolitó mütétem. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek után lesz bajom az étkezéssel? Sokkal másabb lesz epe nélkül az életem? Vagy ugyanúgy lesz minden mint előtte?
Nekem pont ugyanolyan, mint előtte. Előtte sem szerettem a zsíros, fűszeres kajákat, nem ettem pörkölteket, káposztát, ilyesmiket... szóval nincs változás. Az egyetlen, amit nem bírok a műtét óta, az a halászlé. Na, az piszkosl meghajt... bár ez nem elég indok arra, hogy ne egyek :D
Minden mást bírok. Csilis bab, paprikáskrumpli fokhagymás uborkasalátával, tengeri herkentyűk... tényleg mindent bírok, amit szeretek is.
2017. aug. 3. 07:36
2/10 anonim válasza:
Apukámnak távolították el az epéjét kő miatt, és neki az első 2-3 hónap volt utána kellemetlenebb, fogyott is, de aztán ráállt a szervezete, hogy nincs epéhólyagja.
Azóta ugyanúgy eszik mindent, mint előtte, még székelykáposztát is, meg nehezebb kajákat is, és visszahízta a kilóit. :)
2017. aug. 3. 08:08
3/10 anonim válasza:
Engem 11 éve műtöttek.Fűszereset,zsírosat,káposztafélét egyáltalán nem eszek mondjuk előtte sem ettem,viszont a paradicsomtól rendesen lebetegszem.Viszont nemrég megint epét hánytam így megyek kivizsgálásra.
2017. aug. 3. 22:09
4/10 anonim válasza:
Drukkolok neked,én is épp műtét előtt állok! Engem is érdekel minden info. :) Te sokat görcsölsz? Hogy derült ki nálad?
2017. aug. 4. 12:19
5/10 anonim válasza:
Arra készüljetek fel,hogy műtét után hányni fogtok,valamint pár napig az evés is nehezen fog menni.6 hétig szigorú diéta van.
2017. aug. 4. 13:09
6/10 anonim válasza:
én 9 nappal az epeműtét után betoltam 2 tányér krumplipaprikást egy nagy tál uborkasalátásval. utána jöttem rá, hogy talán korai volt.
nem lett tőle semmi bajom.
de az epés hányás valóban sz@r.
2017. aug. 4. 13:55
7/10 anonim válasza:
Miért kellene hányni az epekö mütét után??
Ez egy butaság!
2017. okt. 2. 13:12
8/10 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy hosszabb műtétek után szoktak hányi az altatógáztól, de az epeműtét kb. 20 perc.
2017. okt. 2. 15:02
9/10 Sssaszem válasza:
Nekem 2019. március 27-én vették ki az epehólyagomat. Szerencsére nem volt gond a gyógyulásommal. Ugyanúgy tudok finomakat enni szerencsére.
2019. dec. 1. 20:44
10/10 Sssaszem válasza:
Nekem 2019. március 26-én vették ki az epehólyagomat. Szerencsére nem volt gond a gyógyulásommal. Ugyanúgy tudok finomakat enni szerencsére. Bocsi az elírásért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!