Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Faj a fogszabalyzo feltetele?

Faj a fogszabalyzo feltetele?

Figyelt kérdés
Nemsokara megyek fogszabis dokihoz, elore mintat vesz vagy mar elsore fel is teszi a fogszabit?Serti a szadat, vagy kellemetlen??Es minden huzasnal kell fizetni, vagy csak a fogszabit elsore???
2010. máj. 22. 21:20
1 2
 1/11 anonim válasza:
persze, hogy először mintát vesz szerinted csak felteszi oszt majd valami lesz?XD az nem fáj mikor felteszi csak ha állandód lesz akkor kb 3napig fáj rohadtul addig alig fogsz tudni enni meg amikor húznak rajta ha csak éjszakaid akkor meg reggelente nem lesz valami kellemes. a fizetés meg attól függ, hogy egyben fizeted-e, mi részletben fizettük és mindig akkor fizettünk amikor mentünk kontrollra
2010. máj. 22. 21:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem, a gyerekemnek elsőre feltette. Nem sérti a szádat, de az biztos, hogy a feltétel után az első napokban fáj, mert húzza a fogat a jelenlegi helyéről az új helyre. És rendszeresen kell menni a dokihoz utánaigazítani, mert a fog enged a nyomásnak, és akkor tovább kell srófolni. Nem kellemes, de meg lehet szokni (főleg azt, hogy valami idegen test van a a szádban). Nekünk minden alkalommal fizetni kellett, de ezt bátran beszéld meg a dokiddal.
2010. máj. 22. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:

nem fáj a feltétel, csak mintát vesz elsőre, de előtte elküld kihúzatni pár fogat, ha úgy látja, ahoz a dokihoz mész, akihez tartozol, és nem kell fizetni a húzásért,csak amikor ad csekket, amit ki kell fizetni, utána rakja fel teljesen, ha kifizetted.

Sérti egy kicsit a szád, de ad majd viaszt, meg sós-citromleves-vízzel kell öblögetni a szád, hogy a nyálkahártyád megszokja a fogszabit.3-4 havonta cserél ívet, az is pénzbe kerül, az enyém 1500 ft-ba.Ha húzza majd a fogszabit 1-2 havonta, az egy kicsit kellemetlen, de meg lehet szokni, én mindent eszek vele.

2010. máj. 22. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem már több, mint egy éve van, de kezdjük az elején:)

Először csak mintát vesz, akkor éhgyomorra kell majd menned.

Röngtgen-be úgyszintén, majd megtervezi. Körülbelül a feltétel 2órát vesz igénybe, attól függ, hogy mi mindent tesz a fogaidra.

Lásd: Gyűrűket húz a fogaidra, esetleg tesz fel pluszba belső ívet is, amely a szájpadlásod és a nyelved közt helyezkedik el.

Ez eddig mind okozhat fájdalmat, de az ív feltétel is, mikor túl hosszú és le kell vágni belőle.

A fizetés attól függ, hogy hány éves vagy. Ha 18 év alatti vagy, akkor még nem kell minden egyes kontrollért fizetned, ha csak nem magán orvoshoz jársz.

A fogszabályzó sérti a szádat belül, van, hogy evésnél eleinte olykor vérzik, de túlélhető.

Ne aggódj:)

2010. máj. 22. 21:35
 5/11 A kérdező kommentje:
es pl ha kihuzzak egy fogamat, mennyi ideig kell varjak arra h utana felrakhassak a fogszabit?
2010. máj. 22. 21:42
 6/11 anonim válasza:
kb két napot én nagyon megszenvedtem amikor az alsót csinálta mert pont a középső fogamat húzta ki:S gondolhatod hogy néztem ki... de az a nagy rés azóta is ottvan mondjuk nekem még csak novembere veszik le és februárba húzta ki
2010. máj. 22. 21:48
 7/11 A kérdező kommentje:
pfuu annyira felek:|
2010. máj. 23. 14:18
 8/11 anonim válasza:
Nekem most rakták fel 1,5 hónapja szóval friss az élmény. Először mikor mész mintát vesz persze, meg kelleni fog röntgen kép is, aztán mikorra eldöntöttük, hogy milyen legyen (nekem szerencsére nem kellett húzni) berakott a fogaim az utolsó előtti, és azelőtti fogak közé 1-1 kis gumit, hogy tágítsa a fogsort, mert ott lesz később a gyűrű helye ami az egész fogszabit rögzíti. Nekem ezek a gumik 1 hétig voltak berakva, és olyan 4 nap után eléggé fájtak, viszont aztán mikor felrakta a fogszabályzót, az már egyáltalán nem fájt. Kicsit inkább bizonytalan érzés volt, nem tudsz rendesen harapni pár napig, mert érzed hogy húzza, de a fájdalomhoz köze nincs. Az első húzástól eléggé féltem, de azt még annyira sem éreztem mint amikor felrakták. Szóval nincs okod félni a dologtól. Maga ahogy felrakja kicsit kellemetlen, márint csak az ahogy matatnak a szádban, de csak néhány perc (kb.10) és ez sem fáj....Amugy valószínüleg az orvos nem 1xe rakja majd fel az alsó és felsőt (ha mind2 kell), szóval enni is fogsz tudni rendesen.
2010. máj. 25. 23:07
 9/11 A kérdező kommentje:
nekem csak a felsok szabalytalanok:)(szerencsere)
2010. máj. 28. 14:47
 10/11 anonim válasza:
Nekem még jobban friss az élmény ma reggel rakták fel. Az első alkalommal mintát vesz és csináltatni kell röntgent is. Nekem 4 fogamat kellett kihúzni de jó orvos volt úgyhogy nem volt semmi problémám. Most még elég szokatlan h van valami a számban de gondolom majd megszokom és a fájdalom meg ahogy olvastam elmúlik mert ugye érzem hogy húzódik a fogam. De szerintem nem kell félned :D nem vészes és gondolj bele legalább szépek lesznek a fogaid ;)
2011. ápr. 15. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!