Ez most komoly? Vagy én számolok rosszul?
Figyelt kérdés
"Férfiaknál heti 21 egység, nőknél heti 14 egység alkoholos ital elfogyasztása tolerálható, legalább két alkoholmentes nap közbeiktatása mellett. Nagyivók azok a nők, akik heti 35, és azok a férfiak, akik heti 50 egység szesznél többet fogyasztanak. Egy egységnek számít egy pohár sör (425 ml világos vagy 285 ml barna sör), egy pohár bor (100 ml fehér- vagy 60 ml vörösbor) és 3 cl tömény alkoholos (égetett szeszes) ital."
21 egység az napi 3 feles?
50 egység?
Az meg napi 7?
WTF?
Ez tolerálható? Meg csak nagy ivó?
Akkor hol kezdődik az alkoholizmus?
2017. júl. 25. 08:40
2/2 A kérdező kommentje:
Bocs, nem jól fogalmaztam(én simán rámondom, hogy feles), de nem hinném, hogy napi 7*3 cent tömény annyira oké lenne :D
A tolerálhatónál meg kétnaponta 7*3 cent.
2017. júl. 25. 08:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!