Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy túlműködés végleg...

Pajzsmirigy túlműködés végleg meggyógyulhat?

Figyelt kérdés
Pajzsmirigy túlműködésem volt pajzsmirigy gyulladás miatt. Torokgyulladással kezdődött minden. Elkezdtem kicsi vízbe pár csepp betadinnal gargalizálni és sikerült a pajzsmirigyemet túlműködtetni. Hosszas vizsgálódás után derült ki, hogy a jelentkező panaszaimat pajzsmirigy túlműködés okozza. Kaptam rá gyógyszert, ami 3 hét után rendbe is hozta, azóta nem szedek gyógyszert és kerülöm a jódos ételeket. Az eredményeim visszaálltak normál értékekre, de kérdés, hogy ez meddig marad így? Ez egy átmeneti dolog volt és most rendeződött vagy innentől érzékenyebb lesz a pajzsmirigyem mondjuk a jódos ételekre? Elég nehéz a jódot kerülni, mert nagyon sok minden készül belőle, mivel például a közétkeztetésben is előírás jódozott sóval főzni. Járt már valaki hasonló helyzetben? Mire számíthatok?

2017. júl. 12. 11:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Barátnőm már évek óta tünetmentes és nem szes semmi gyógyszert. Férjem lassan 4 éve szedi a gyógyszert, 2x próbálták leállítani, 1 hónap alatt rossz lett az eredmény. Szóval bármi lehet.
2017. júl. 12. 11:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Sajnos az sem mindegy, hogy autoimmun vagy sem a pajzsmirigy gyulladás. Az autoimmun nem gyógyítható csak szinten tartható. Nekem szerencsére nem az. Bizakodom benne, hogy csak egy átmeneti állapot volt a félresikerült "öngyógyításom" által.
2017. júl. 12. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!