Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez mitől lehet? (hogy az...

Ez mitől lehet? (hogy az aranytol feketedig a fülem)

Figyelt kérdés

ez mitől lehet?(hogy az aranytol feketedig a fülem)

Ha egyáltalán van ilyen ezt hogy lehet kezelni?

Bárki tud bármilyen infot az irjon köcce ;) xD

2010. máj. 20. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg fémallergiád van. Mindenki azt mondta régebben, hogy az ezüst és az arany nem okoz allergiát. Ez már megdőlt. Sem én, sem a lányaim nem tudunk arany/ezüst ékszert viselni. Marad az orvosi fém. Nagyon szép dolgokat készítenek, az ára kb. az ezüstékszer árához áll közel. Már eljegyzési és esküvői gyűrűket is lehet kapni, mert egyre több az allergiás fiatal.

Javaslatom, hogy ne hordjad. Nekem bedagad, nagyobbik lányomnak begyullad, a kisebbnek feketedik a füle, mint a tiéd, és a gyűrű is ugyanilyen hatást vált ki, bár ott hosszabb idő telik el a tünet jeletkezéséig.

2010. máj. 20. 14:33
 2/5 A kérdező kommentje:
De olyan fémallergia létezik hogy 5-6 évig semmi gondom nem volt,most jelentkezet kb 2 hónapja :S És van olyan hogy napokig semmi és egyszer csak befeketedik a fülem ahol érintkezik az arannyal :s léccy válaszolj elöre kösz:D
2010. máj. 20. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát régen nekem sem volt gondom, kb. 6-8 éve nem bírok ékszert hordani. A nagyobbik lányomnak is évekig volt arany fülbevalója, aztán begyulladt, átállt az ezüstre, de egy idő után ugyanúgy begyulladt. A kisebbiknek is 2-3 év után alakult ki. Olyan lehet, mint a pollen-allergia: évekig semmi gondod, aztán egyszercsak elkezdesz könnyezni, tüsszögni. Szinte egyik napról a másikra.

Az, hogy vannap napok, amikor semmi baj, lehet attól, hogy éppen mit ettél. Tudod, a savas meg a lúgos hatások. Másra nem tudok gondolni, mint a bőr ph. értékére, amit befolyásol az étel, ital.

2010. máj. 20. 15:34
 4/5 anonim válasza:
Az arany és ezüst ékszerek tartalmazhatnak nikkelt,ami a klór hatására megfeketedik,illetve allergiát válthat ki.Egyébként a feketedés és az allergia között nincs összefüggés.Erre a legjobb megoldás,hogy tisztálkodás idejére kiveszed.
2010. máj. 20. 20:01
 5/5 anonim válasza:
Nekem is folyton befeketedik, csak nekem pont hogy az arany és az ezüst az egyetle amitől nem feketedik be. Èn nem vettem egy csomó ideig észre, nem nagyon zavart, és amikor 2 hónappal később kivettem és tiszta genny volt az egész, és az egész fülem ilyen feketés és véres volt a fülbevaló helyének környékén. Csak annyit csináltam hogy kiszedtem belőle a gennyet és bekentem, szinte másnap lement róla a gyulladás☺
2018. ápr. 26. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!