Avada0 kérdése:
Mi az amitől tényleg romlik a látás az öregedésen kívül?
Figyelt kérdés
Voltam egy szemésznél aki nem volt hajlandó válaszolni. Annyit mondott, hogy 40 alatt a kor nem játszik, meg a monitor bámulás is max fárasztja a szemet.
Viszont maradt a kérdés, hogy akkor mitől romlott a szemem. Különösen a jobb oldali, mivel az jóval rosszabb lett mint a bal. Korábban egyforma volt.
2017. jún. 28. 16:20
1/3 anonim válasza:
"A" vitamin mindenképp kell és nagyobb mennyiségben + időnként nem árt tornáztatni a szemet.
2/3 anonim válasza:
Szia. Lehet simàn genetikus. Nàlunk is.mindenkinek rossz a szeme. Az pedig ha elromlik, idővel tovàbb romlik magàtòl is, minden ok nèlkül. Ami ràsegìthet: amit màr irtàl a monitor/tv sok ill.közeli nèzèse, A vitamin hiàny (bàr az ugye a farkasvaksàgot okozza), elègtelen fènyben olvasàs, frufru (!!). Sajàt tapasztalat.. mikor "menő" volt a fèl vagy hosszabb frufru,nekem is volt majd'egy èvig ès konkrètan egy egèsz dioptriàt romlott a szemem.. ezen kívül màr csak a genetika szòlhat bele. Àllìtòlag 21 vagy 23 èves korig meg kell àllnia a romlàsnak de èn erre ràcàfolnèk, mert 28 vagyok ès szerintem nekem most is romlott 0,25-öt legalàbb. De ez mèg bìrható, nem kell rögtön vàltani erősebbre,elvileg az sem tesz jòt.
3/3 anonim válasza:
De, a fix közeli fókusz rontja, igaz nem túl sokat.
40 alatt is játszik a kor, amit korábban kikompenzált a szem, azt most már nem feltétlen, így láthatóvá válnak (szó szerint) a 2 szem között mindig is megvolt rejtett dioptriakülönbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!