Hogy kerüljem el a reggeli elalvást és ezzel késést munkából?
Több ébresztést is állítok 10 percenként, hogy reggel biztosan felkeljek, de nem régóta egyedül lakok és 2-3 alkalommal megesett, hogy késtem munkából, mert tök mindegy hogy csörgött az ébresztőm, nem keltem fel rá, vagy visszaaludtam. Szerencsére eddig nem vette észre a főnök, de kialakult az a félelmem, hogy el fogok késni munkából és már többedik napja teljes stresszben kelek fel, amit nagyon egészségtelennek érzek és feszült is vagyok. Egyébként is stresszes az életem (kinek nem, ugye).
Úgy érzem, megoldás lenne, valamilyen szintű megnyugvást adna, ha biztosra vehetném, hogy fel fogok kelni az ébresztőmre, vagy nem alszok vissza.
Tippek, trükkök?
Fogadj be egy macskát, több okból is jól jársz.
Nem leszel egyedül és addig fogja követelni magának a reggelit, amíg fel nem kelsz és adsz neki enni.
Amit a második válaszoló írt, az hatásos módszer, én sokáig így csináltam és bevált.
Mobilra ébredsz? Csak mert szerintem szerezz be egy ébresztőórát, az enyém hangosabban ébreszt mint a mobilom, arra az idegesítő vinnyogásra a legmélyebb álmomból is felébrednék
Én kegyetlen nehéz kelő vagyok. Több különböző ébresztő szól, de mostmár percenként, hogy gyorsan ébredjek, ne menjen el az idő ezzel. Szól egy vekker is kicsit messzebb, az utolsó telefonos ébresztő időpontja után. Bár mostanában azt ritkán kell élesben használni, általában kinyomom mielőtt szólna.
Felkelés előtt szeretek kicsit netezni. Élénkít, kevésbé kóválygósan, félálomban kóválygok ki az ágyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!