Tényleg meg tudja nézni a háziorvos egy patikában (vagy máshol), hogy a felírt recepteket kiváltotta-e a páciens?
Nekem azt valaki csak saját tapasztalatából mondta, hogy az ő háziorvosa hetente elmegy egy patikába és állítólag olyan az informatikai rendszer, hogy látja, bárhol is váltotta ki a beteg a recepteket.
Ez igaz? Végül is lehet igaz, mióta annyit beszélnek az elektronikus receptről stb, csak még sose hallottam ezt így mástól.
Ha viszont igaz, akkor itt igen komoly adatvédelmi gondok vannak, bár erre már egyszer rádöbbentem, mikor kiderült, hogy a háziorvos informatikailag össze van kötve a helyi szakrendelővel, és bármikor meg tudja nézni, milyen szakrendelésen és milyen vizsgálatokon voltál, akár magát az ambuláns lapot is.
És már bocsánat, de sztem sokan vannak úgy, h nem szívesen kötik senkinek az orrára, hogy éppen a nemibeteg-gondozóba miért mentek stb stb.
Az orvosi titoktartás magukra az orvosokra is vonatkozik egymás közt, azaz én nem értem ezt az egészet (még ha ezzel az alapelvvel ők maguk sincsenek sokszor tisztában, ezt is tudom).
Hogy történhet ilyen meg? Ha ez igaz, miért nem volt ennek még sajtóvisszhangja?
(na jó, ez valójában 2 kérdés, de szívesen venném a tapasztalatokat, ismereteket)
10-es
pl konkrét tapasztalatból. sajnos engem már olyan selejtagyú orvosokkal hozott össze a sors, h semmin se lepődök meg. igen, határozottan ezt teszik, pl ebéd közben az asszisztensekkel szétröhögik magukat azon h XY-nak milyen baja van a beleivel, de olyanról is tudok, hogy még csak nemis a kórházban dolghozó, külsős nővérkének az esti szóütakozása olykor az volt h bement az egyik osztályra, és ott a gépben közösen röhögtek a kolleganőcskéivel, hogy XY ismerőseinek milyen bajai vannak.
hogy nincs idejük? a hülyeségre mindig van, ezt tudod.
Ügyfélkapu:
a, nem ugyanazt látod, amit ők, teljesen más a két rendszert
b, nem teljesen tudod letiltani, csak részlegesen (ez is saját tapasztalat, és ismerem a rendszert)
Nálunk búcsút a munkájának? ne viccelj már, hát a legaljasabb húzásokból is kimossák őket, aztán amikor már végképp nem sikerül (lásd veszprémi eset), akkor ugyan kimondják őket bűnösnek, de semmit se kapnak, mondván, ők nagyon hasznos munkát végeznek a társadalomnak blabla, azaz a jelenlegi rendszerben orvos ellen nem tudsz pereskedni, kész, ez ennyi. Próbáld csak meg, az összes kollegája összezár és csak te jöhetsz ki belőle rosszul, általános húzásuk, hogy pl műhibaperes dolgoknál csináltatnak egy iü. elmeszakértői véleményt, mely szerint az illető nem beszámítható és csak képzelődik (ezt se én találtam ki, megtörtént, és nem egyszer).
szal valahogy az az érzésem, hogy akik ilyeneket írtak, elfelejtették, hogy hol melyik országban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!