Szerintetek ez nem ártalmas? Mit tehetnék ellene?
A hajamat hétközben gyakorilatilag naponta mosom (ha nem megyek sehova, akkor kihagyok néhány napot, de hamar zavarni kezd a dolog) mert ha nem teszem, akkor a következő nap úgy érzem, mintha a hajam egy rakás zsír lenne és rajtam is állna a kosz.. Emellett ilyenkor rosszul érzem magam az emberek közelében, mert büdösnek érzem magam, miközben tudom, hogy nem vagyok az.. Mert mindent ugyanúgy cisnáltam, mint előző nap és a barátaimon, ismerőseimen se látszik, hogy zavarná őket valami. Ha reális szemmel nézem magam, akkor be kell látnom, hogy a hajam sokkal szebb "másnaposan" (tehát ha nem mostam meg előző nap) én mégis undorítónak érzem magam.. Egyébként is gyakran érzem úgy, hogy biztos koszos/büdös vagyok és a többiek csak udvariasságból nem hányják el magukat, holott tudom, hogy ez nem így van.
Ehhez hozzá tartozik, hogy pár éve nem nagyon tudtam beilleszkedni és sokat is hiányoztam, ennek az lett a vége, hogy elkezdték rólam terjeszteni, hogy büdös vagyok (mint később megtudtam, igazából nem voltam, csak nem tudtak mivel 'cikizni', ezért kitaláltak valamit..) és azóta is szorongok emiatt, félek, hogy mi van ha tényleg az vagyok.. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy például a családomban vagy a barátaimmal is simán megjegyezzük egymásnak, pl egy hosszú nap után hogy a másik büdös, és csináljon ezzel valamit, szóval tudom, hogy tudnék róla, ha nem lenne kellemes illatom. Sőt, többször megállítottak vad idegenek, hogy milyen parfümöt használok, mert olyan jó az illatom, mégis úgy érzem, hogy biztosan bűzlöm, és gúnyolódásból állítottak meg...
Mit tehetnék, nagyon kétségbe vagyok már esve, hiába az összes ellene szóló érv, egyszerűen nem tudom ezt kiverni a fejemből és félek, hogy még a hajamat is tönkreteszem ezzel az állandó mosással.. Mit tegyek?:(
16/L
Vannak olyan samponok (Urtekram pl.)amiben csak természetes összetevők vannak. Bioboltban lehet kapni.
Én nem a hajad miatt aggódnék, hanem inkább a szorongásod miatt. Szerintem keress fel egy szakembert, vagy kérdezz erről szakértőt a neten, vannak fent ilyen oldalak, pl. a családineten én is szoktam, van fent pszichológus több is.
esetleg nyáriszünetben erőltesd magadra hogy nem mosod meg egy hétig... nehéz lesz,de akkor már látni fogod,hogy milyen ha igazából koszos.. nincs más ötletem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!