Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt az állkapcsom?

Miért csinálja ezt az állkapcsom?

Figyelt kérdés

Reggel még nyugodtan megettem a reggelit.

Most délután, meg ha kinyitom a szám,(nem nagyra, csak egy 3 cm-re akkor kattan, addig meg nem zavaró, nem fáj, csak zavar, és úgy nem tudok enni, akkor meg nagyra tátom a szám amíg bal oldalt nem kattog, és akkor jó, de kb ezt minden rágásnál meg kell csinálni, eddig nem volt ilyen, mármint gyerekkorom óta kattog a fogam, de ilyet még nem csinált.

2017. jún. 8. 19:09
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, elírtam, folyamatosan kattog az állam.
2017. jún. 8. 19:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Az állkapocsízületnél két csont illeszkedik egymáshoz: az egyik a vápa, ami tulajdonképpen egy ízületi gödör, a másik pedig egy kis fejecske, ami ebbe beleilleszkedik. A kettő között, az ízületben van egy babapiskóta formájú porckorong, ami kitölti a két csontfelület közötti egyenetlenséget. Normál esetben, amikor kinyitjuk a szánkat, az állkapocs-ízületi fej elfordul az ízületi árokban, és ezt a mozgást követi a köztük lévő porckorong is. Amikor kattogás van, akkor nem ez történik, hanem a porckorong valamilyen irányban kikerül ebből az ízületi résből - vagy részlegesen, vagy teljesen - és amikor az érintett kinyitja a száját, kisebb vagy nagyobb kattanással visszaugrik a helyére. Ez általában egy jól hallható kattanás - sokszor már méterekről lehet hallani. Amikor a beteg összezárja a száját, a porckorong jóval kisebb kattanással kiugrik a helyéről, és ismét bekerül a kóros pozíciójába
2017. jún. 8. 19:13
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem, és ezt hogy lehetne orvosolni?

Ha alszom rá, akkor valószínűleg megoldódik?

2017. jún. 8. 19:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Na, mostmár megjavult :D

Nem tudom mi volt a gond, köszönöm a választ :)

2017. jún. 8. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!