Miért birják a nők jobban a fájdalmat?
Szerintem ez egyén függő.Vannak férfiak is akik nagyon jól bírják a fájdalmat,és vannak nők akik meg nagyon nem bírják.Én sem bírom a fájdalmat,ezért is csak 1 gyereket szültem...Te jó ég!!5 éve készülök egy tetoválásra,de annyira félek a fájdalomtól,hogy eddig még nem mentem el..
Ismerek olyan srácot aki annyira bírja a fájdalmat,hogy érzéstelenítés nélkül huzatja ki a fogát is..
Pontosan, az első válaszoló jól mondta :)
Amúgy...
"Utazás > Egyéb kérdések ??"
A kérdező véletlenül rossz helyre írta, ennyi.
"Mért--> Miért"
Már a magyar sem tud magyarul?! A "mért" és a "miért" pont ugyanolyan helyes, mint a "lány" és a "leány".
én úgy tanultam, hogy csak bizonyos fajta fájdalmakat bírnak jobban. Ha a gyerekükről van szó, akkor hihetetlen dolgokra képesek..
De pl. a kísérletes fájdalmat (amikor tudják, hogy ez csak egy teszt) a férfiak bírják jobban, főleg ha egy formás nővérke kérdezgeti, hogy fáj-e..
Illetve a férfiak jellemzően akkor mutatják ki a fájdalmukat, mikor van aki sajnálja, babusgassa őket, a nők pedig függetlenül attól, látja-e valaki, csendesen összegörnyednek és várják hogy elmúljon. Rájuk jobban hat a placebó, nocebó is.
Férfiaknál jellemző még a másik véglet is, hogy egy csinos hölgyike szeme láttára rezzenéstelen arccal tűrnek, hogy macsóbbnak tűnjenek.
azért egy kozmetikai nagykezelés is elég fájdalmas, amit én pl simán túlélek, a párom meg jajgat, már a gondolattól is.
ugyanígy egy náthától is ezerszer "betegebb",mint mondjuk én.
a nők túlélésre vannak berendezkedve,illetve arra a 9hónapra, amíg állapotosak. annál nagyobb megterhelés nem érhet egy szervezetet.
"A nők túlélésre vannak berendezkedve,illetve arra a 9hónapra, amíg állapotosak. annál nagyobb megterhelés nem érhet egy szervezetet."
Hmm... mondjuk 9 hónap egy csinos lövészárokban az első világháború idején?:D Egy balesetből történő 9 hónapos felépülés ahol minden csontod eltört? Szélsőséges példák, de érhet nagyobb megterhelés egy szervezetet mind fizikai mind szellemi szinten, és túl is lehet élni sokkal többet.
Egyébként szerintem is egyénfüggő. Az, hogy mennyire tudja elviselni valaki a fájdalmat, az pszichés szinten dől el. Vannak akik a parázson is pisszenés nélkül végigsétálnak.
Érhet nagyobb megterhelés egy szervezetet, persze, de a női test erre a megterhelésre van tervezve, emiatt bírhatja jobban a fájdalmat, míg a világháborús lövészárkok és a politraumás balesetek ritkán szerepelnek az ember géntérképében.
egyébként ha csak egy sima szőrtelenítést is veszel alapul - én tizenéve epilálom a lábszáram, és mégis minden alkalommal belepusztulok, olyan rohadtul fáj (igaz, ez fölösleges fájdalom.) De volt már olyan menstruációs görcsöm is,hogy kórházban kötöttem ki. Most gyereket várok, nincs olyan nap, hogy ne fájna valamim, alakulok belül, a belső szerveim torlódnak, elég pocsék érzés,de ezt már rezignáltan tűröm.
A nők szerintem azért bírják jobban a fájdalmat, mert sokkal több éri őket, és megszokják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!