Gallits Gábor Csaba kérdése:
Mit jelent az, ha egy betegségnél az szerepel, hogy neurodegeneratív?
Figyelt kérdés
Ezzel a kifejezéssel akkor találkoztam,amikor nemrégen rá kerestem arra a betegségre,mellyel állítólag születtem,ez a betegség a régi nevén Hallervorden-Spatz,a mostani nevét még nem jegyeztem meg és engem érdekelnek az ilyen dolgok nem csak saját magammal,hanem úgy általában is.2017. jún. 2. 14:41
1/3 anonim válasza:
Nem vagyok neurológus, de azt jelenti, hogy idegrendszeri elváltozás.Leggyakrabban veleszületett genetikai hiba. Nem bántásból mondom, de most néztem meg a gugliban. Ez neked is menne.
2/3 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy az idegrendszer fokozatosan károsodik, ami a tüneteket okozza.
Ez a te betegséged? Iszonyú ritka elvileg. PKAN vagy pantotenát-kináz asszociálta neurodegeneratív betegség. Szerintem jobban jársz, ha az orvosaiddal konzultálsz erről, mert ez ritka betegség, szerintem kevés használható infót fogsz te vagy bárki találni róla magyar nyelven.
3/3 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló csak jelezném neked,hogy amikor rá kerestem a google-on akkor,nem találtam úgy,hogy neurodegeneratív,csak mint neurodegeneráció és nagyobb részt angolul,németül meg még más idegen nyelven és ezért jutott eszembe,hogy itt felteszem ezt a kérdést ebben a témában..
2017. jún. 3. 16:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!