Orvosok/ ápolók/ mentősök. Ti hogyan álltok a beteghez?
Figyelt kérdés
Főként a gyermekekre gondolok ilyen 12-16 évesig. Megsajnáljátok őket vagy csak rutinból csináljátok?
Érdekel titeket, hogy mi lesz velek, hogy jól lesznek-e vagy csak azokat akiknek nagyobb a baja?
2017. máj. 31. 15:17
1/5 anonim válasza:
Hát én felnőttekkel dolgozom, és van, akit nagyon sajnálok, és van, akit annyira nem (például amikor a hasnyálmirigy-gyulladásos a tilalom ellenére lejárt zabálni és cigizni, annyira nem tudtam sajnálni, pedig többször el lett neki mondva, hogy az életébe kerülhet, vagy a mérhetetlen cukros jött cukorbeállításra, és folyton zabált, alig bírtuk lehozni a cukrát mérhető tartományba, és hiába könyörögtél neki). Ettől függetlenül igyekszem szem előtt tartani azt, hogy ne ítélj, amíg a másik cipőjében nem jártál, és amikor ott van előtted kiszolgáltatva akár jó ember, akár rossz ember, egy kicsit mindenki megsajnálja a másikat. Van 1-2 emlékezetes beteg, akit mondjuk intenzív osztályra adunk át, vagy ügyeletben látom, azokat megnézzük kíváncsiságból, hogy mi lett velük, miután tőlünk elmennek. Amúgy összességében mindenkivel kapcsolatban az cél, hogy jól legyenek.
2/5 anonim válasza:
Nos! Legbelül minden beteg sorsa megérint egy kicsit, de en ennek ellenere rutinosan banok velük. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok velük kedves, vagy hogy ugy banok velük mint a kutyakkal, csak egyszerüen teszem a dolgom az nelkül, hogy sajnaljam öket. Otthon, munka utan persze sokat gondolkodom rajtuk, de ott valahogy nem foglalkozom ezekkel az erzesekkel.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi és aki gondolja az még írhat :)
2017. máj. 31. 17:48
4/5 anonim válasza:
főleg 50 fölöttiekkel dolgozom naponta, ápolom őket, először kedves vagyok velük, de a nem kapom vissza a kedves hangnemet akkor kimért rutinosra váltok, és utálom azokat a betegeket akik azt hiszik, hogy a hiltonba vannak, és azthiszik, hogy a cselédjük a nővér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!