A tartós alkoholfogyasztás (két hónap) okozhat vese, - illetve májműködési gondot, valamint lábdagadást, ödémát?
Ha két hónapja rendszeresen ittam alkoholt (2,5 hónapja bort, töményet is, tömény + sör bekeverve, üres hasra) az okozhat tartós vese,- illetve májműködési gondot?
Okozhat pattanásos / zsíros arcbőrt? (bár most szerintem ez a nyár miatt van, hogy zsírosabb a bőr)
Ami még inkább érdekelne, az az ödéma, ugyanis volt, hogy nagyon bedagadt a lábam... illetve a bokám körül. Mozogtam is (melóztam is)
A vizelettartással összefügghet az alkoholfogyasztás? Illetve az ödémával?
23/l
(anorexiás voltam / vagyok, régebben is volt, hogy bedagadt a lábam nyáron, de azért ennyire nem... illetve bokadagadás valamint a lábfejem megnagyobbodása ennyire sose volt jellemző)
Naponta 0,75 dl vodka vagy 0,5 dl vodka (+ esetleg fél doboz, vagy 1 doboz sör nagyon durva szerintetek?)
vagy csak simán a vodka...
igyekszem leállni.. a barátaimmal is volt eléggé sok probléma, suliban is, kollégákkal is...
ez durvának számít?
Igen. Okozhat. Tartós fogyasztás mellett.
Az ödéma más. Lehet kardiológiai probléma.
A vizelet kiválasztás összefügg az alkohol fogyasztással.
Az alkol fogyasztás erősebb vizelet ingert okozhat.
Az alkohol tartós fogyasztásának háttere pszichológiai probléma is lehetséges. Szinte biztos.
Amennyiben ezt nem tisztázod az orvosoddal nagyon gyorsan, súlyosabb problémák előtt találod magad.
Az alkoholista függőség szindrómával. Egyben komoly egészség károsodásoddal. Pl. májcirózis / vese elégtelenség.
Ami nem csak egészség problémád lehet majd, hanem élet karrierr.
Tehát holnap indulj el az orvosodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!