Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A tartós alkoholfogyasztás...

A tartós alkoholfogyasztás (két hónap) okozhat vese, - illetve májműködési gondot, valamint lábdagadást, ödémát?

Figyelt kérdés

Ha két hónapja rendszeresen ittam alkoholt (2,5 hónapja bort, töményet is, tömény + sör bekeverve, üres hasra) az okozhat tartós vese,- illetve májműködési gondot?

Okozhat pattanásos / zsíros arcbőrt? (bár most szerintem ez a nyár miatt van, hogy zsírosabb a bőr)

Ami még inkább érdekelne, az az ödéma, ugyanis volt, hogy nagyon bedagadt a lábam... illetve a bokám körül. Mozogtam is (melóztam is)

A vizelettartással összefügghet az alkoholfogyasztás? Illetve az ödémával?

2017. máj. 30. 23:32
 1/6 A kérdező kommentje:

23/l

(anorexiás voltam / vagyok, régebben is volt, hogy bedagadt a lábam nyáron, de azért ennyire nem... illetve bokadagadás valamint a lábfejem megnagyobbodása ennyire sose volt jellemző)

2017. máj. 30. 23:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, mindennel összefügg. És bármelyiket/mindet okozhatta. De a szervezet tud regenerálódni. Ha abbahagyod a mértéktelen ivást, most még nem lesz komoly bajod. Ha nem hagyod abba, akkor lehet/lesz.
2017. máj. 30. 23:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Láttál már alkoholista embert? Püffedt az egész fejük
2017. máj. 30. 23:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Naponta 0,75 dl vodka vagy 0,5 dl vodka (+ esetleg fél doboz, vagy 1 doboz sör nagyon durva szerintetek?)

vagy csak simán a vodka...

igyekszem leállni.. a barátaimmal is volt eléggé sok probléma, suliban is, kollégákkal is...

ez durvának számít?

2017. máj. 31. 00:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen. Okozhat. Tartós fogyasztás mellett.

Az ödéma más. Lehet kardiológiai probléma.

A vizelet kiválasztás összefügg az alkohol fogyasztással.

Az alkol fogyasztás erősebb vizelet ingert okozhat.

Az alkohol tartós fogyasztásának háttere pszichológiai probléma is lehetséges. Szinte biztos.

Amennyiben ezt nem tisztázod az orvosoddal nagyon gyorsan, súlyosabb problémák előtt találod magad.

Az alkoholista függőség szindrómával. Egyben komoly egészség károsodásoddal. Pl. májcirózis / vese elégtelenség.

Ami nem csak egészség problémád lehet majd, hanem élet karrierr.

Tehát holnap indulj el az orvosodhoz.

2017. máj. 31. 00:06
 6/6 anonim ***** válasza:
fél-1 doboz sör még nem lenne durva, de mivel rendszeres, ezért alkoholizmusnak számít. A vodka az már túlzás
2017. máj. 31. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!