Váltakozó széklet?
Nemrég egy kis hasmenésem volt, bevettem egy hasfogót, akkor székrekedés szerű dolog, ami nehezen jött ki, de ha kijött akkor nem olyan száraz, hanem kissé nedvesebb. Most hétvégén tök jó volt, és most megint rossz. Hasmenésem volt, hasfogót vettem be, és most megint szenvedek. Reggelente egy kevés kávét szoktam inni, hogy tudjak üríteni, mert ha nem teszem, akkor hangosak a bélhangok, és az suliba nem lenne jó.
Ezek mindig csak hétköznap vannak. Ha szünetem van, vagy hétvége akkor semmi. Ez mitől van?
Hasfogótól lehet székrekedésed. Ahelyett, hogy azzal mérgezed magad, menj el háziorvoshoz, mondd el neki a panaszaid, ha ő indokoltnak látja, akkor tovább küld szakorvoshoz.
Nálad a váltakozó széklet szerintem a hasfogó miatt van, de ha nem, akkor meg millió bélbetegségnek lehet a jele, többek között gyulladásnak és ráknak is.
Ha izgulsz, akkor lehet hasmenésed. Menj el vele orvoshoz, főleg, ha rendszeres. A minimum, hogy egy vérképet, hasi ultrahangot csinálnak. Ha profi az orvos, akkor ezek és elmondásod alapján tud diagnózist felállítani. Ha nem olyan hozzáértő, vagy nagyon alapos akar lenni, akkor elküld tükrözni.
Egyébként a folyamatos hasfogó szedés tönkreteszi az emésztésed, és örök életedre emésztési panaszaid lesznek, ha ezt hónapokig csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!