Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől fájhat egyik napról a...

Mitől fájhat egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel felkeltem és amikor felalltam az ágyról a jobb lábamba belenyilalt, a vádlimnál, szóval már úgy keltem, hogy faj a lábam, pedig semmit nem csináltam előző napokban. Vizsgaidőszakom van szóval ülök és tanulok egész nap...xD

Nah és tegnap egész nap így fájt, boltba is mikor mentem végig nyilalt a jobb vádlimnál, éreztem hogy egészen a fenekemig feszül, ugyanabban a jobb oldali sávban. És most reggel is ugyanez. Minden lépésnél nyilallik a jobb lábam, eléggé kellemetlen. Mi lehet ez?Egyik napról a másikra, mikor meg sem huzhattam, nem voltam sportolni vagy ilyesmi.Eléggé zavaró. Ha ülök vagy fekszek tehát nincs rajta terhelés, abszolút nem érzek semmit, nem fáj, de ha felállok és setalok akkor folyamatosan.

Volt már valakinek ilyen?

2017. máj. 30. 07:20
 1/1 anonim ***** válasza:
őleg lábikra fájdalom esetében legtöbben azonnal érszűkületre gondolnak. Nem is alaptalanul. Az érszűkület legelső tünetei között a lábikra fájdalom szokott jelentkezni. Ilyenkor a láb mozgatásakor fokozódó oxigén igénnyel a szűkült verőérben nem tud annyival több vér a lábizomba szállítódni, mint amennyivel többre szüksége lenne. Ezt az oxigén hiányt az izom fájdalommal jelzi. Érszűkületes fájdalomra ezért a "kirakatnéző betegség" tünettana jellemző: járáskor 50-10 méter megtételét követően a lábikra elkezd fájni, mely megállásra - kirakat nézéskor - megszűnik. Újrainduláskor újabb 50-100 méter után a fájdalom ismét jelentkezik. Érszűkületre jellemző még továbbá a hideg végtagok, valamint a pulzus tapinthatóságának nehezítettsége, illetve megszűnése a lábfejen.
2017. máj. 30. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!