Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet-e ennyire alacsony a...

Lehet-e ennyire alacsony a kortizol szintem?

Figyelt kérdés

Ma kaptam kézhez a laboreredményt és benne <27,6 nmol/L értéket adtak meg, a referencia tartomány pedig 138,00-690,00. Volt már valakinek ilyen alacsony értéke vagy lehetséges-e az, hogy félregépelték volna?

Még lesz egy másmilyen vérvizsgálatom június elején úgyhogy legelőbb június végén tudok visszamenni a dokihoz, azért kérdezem hátha van valakinek hasonló tapasztalata.

2017. máj. 19. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, mindkét változat lehetséges.
2017. máj. 19. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt olvastad már?

[link]

2017. máj. 19. 16:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Most elolvastam de nem láttam új információt benne. Te melyik része miatt linkelted be?
2017. máj. 19. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt azért, mert az alsó határérték itt jóval alacsonyabb. Másrészt a kortizolszint erőteljesen ingadozhat a nap folyamán. Bár még így is érdekes, nálad hogy lehetett ilyen alacsony. Mindenesetre jobb, mintha túl magas lenne.
2017. máj. 19. 18:55
 5/10 A kérdező kommentje:

Ezért szokta mondani sok orvos, hogy azért ne higgyünk el mindent, amit az interneten olvasunk. Azon az oldalon amit Te belinkeltél, csak egy mérési fajtához adják meg a referenciaértéket, pedig három féle van.

Kortizol (szérum)

este (20 óra): 55-331 nmol/L;

reggel (8-10 óra): 138-690 nmol/L

Kortizol (vizeletből) 38-208 nmol/24ó

Nekem reggel vettek vért, tehát nekem az a jó referciaérték, amit írtam. Reggel szokott a legmagasabb lenni az értéke, ezért gondoltam, hogy esetleg elírás is lehetne. Mindenestre köszönöm a segítő szándékot.

2017. máj. 20. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Írsz majd, mi volt az orvosnál? Érdekelne...
2017. máj. 23. 09:05
 7/10 A kérdező kommentje:

Persze ha szeretnéd, de mondom legelőbb június végét/július elejét látom reálisnak, mert még két vérvételem kiértékelés alatt van ill. lesz még egy vérvételem június elején, aminek az eredményét 2-3 hét múlva fogom majd megtudni.

Neked is hasonló problémád van(hormon/endokrinológiai)?

2017. máj. 25. 00:31
 8/10 anonim ***** válasza:

A hormonjaimmal nekem is voltak/vannak gondjaim, régebben jártam endokrinológushoz is a pajzsmirigyem miatt. A kortizolról is olvastam sokat, leginkább az érdekelt, hogyan lehet megfelelő szinten tartani, illetve milyen kihatása van az én bajaimra.

Kicsit utánaolvastam a túl alacsony kortizolszintnek, tényleg létezik ilyen, ahogy elnézem, elég kellemetlen tünetekkel jár.

2017. máj. 25. 09:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, elég sok kellemetlenségem származik belőle, de legalább már tudom, hogy mitől és lehet rajta segíteni. Én gimis korom óta szenvedek ettől, most egyetemre járok - de jelenleg szüneteltetem, mert egyszerűen nem tudtam teljesíteni már. Nekem ez fény az alagút végén, mert évek óta érzem, hogy valami nincsen rendben, kettő!! endokrinológusnál is voltam már ráadásul magánrendelésen és egyiknek sem jutott eszébe, hogy elküldjön ilyen vizsgálatra, pedig a másodiknál 32 ezer forintot hagytam összesen kettő kb. 10 perces háziorvos-szintű rendelésért és a végén annyit mondott hogy "nem látom, hogy baj lenne, ez van, ezt el kell fogadni(súlyfelesleg), majd akkor gyere vissza ha már cukorbeteg vagy" - nehezen álltam meg, hogy ne szóljak vissza neki valamit erre nagy szakértelemre. Szerencsére Anyu noszogatott, hogy menjünk még el máshova is, szerencsére a harmadik Doki becsületes és körültekintő volt, pedig ő nem valami csillivilli magánklinikán fogadott, hanem az SZTK-ban van a magánrendelése. Neked milyen jellegű bajod van ha megkérdezhetem?
2017. máj. 25. 11:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Írok inkább privit.
2017. máj. 25. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!