Kicsit szétszórt leszek, ezért bocsi. Amikor még nem alszom, csak gondolkodom, akkor valami fura érzésem van. Olyasmi, mintha leesnék valahonnan, és akkor "megrándul" az egész testem :S. Aztán utána vagyok félálomban ( am az a félálom amikor már nem bírok felkelni, de hallom amit mondanak? ).
velem is szokott ilyen lenni. szterintem ez az alvás egyik fázisa. vagy nem
2010. máj. 15. 13:26
2/12 anonim válasza:
Velem is szokott ilyen lenni. Gondolom, annyira átéljük, amikor álmunkban esünk, hogy megrándul a testünk - egyébként biztos van ennél jobban megfogalmazott válasz is. :)
Mert nem hagyod hogy kikapcsoljon az agyad, pedig már ki szeretne..
Nem kell gondolkodni annyit, csak ellazulni, esetleg gondolj a kedvenc zenédre hogy ne a csendre figyelj és a környezeti zajokra..
így kapcsolódik ki a hallás a leghamarabb..
2010. máj. 15. 13:55
5/12 anonim válasza:
a rángás az fáradtságtól van, ha van párod és vele szoktál aludni, ha félszendergésében meg-meg rándul az is pl. azért van mert nagyon fáradt.
2010. máj. 15. 14:02
6/12 anonim válasza:
Fú, velem is van ilyen, kb 2 hetente 1x Hogy útálom ezt, nagyon sz.r érzés mikor megrándulok :D
2010. máj. 15. 14:11
7/12 anonim válasza:
Egyébként nálam is szokott elég gyakran ilyen előfordulni,hogy mikor már kezdek álomba merülni,"megrándul"
a testem!Úgyhogy nincs ebben semmi...,de megnyugodtam,hogy még sok ember "megrándul",szóval ez azé nyugtató!:D
2010. máj. 15. 14:14
8/12 anonim válasza:
velem is sűrűn van ez, ha hallod a környező zajokat, akkor gondolom előfordult már az is, hogy beleálmondtad, azt ami igaz volt. Pl. eltört vmi és azt álmodtad hogy tényleg eltört vmi.. hagyd kikapcsolni magad :)
2010. máj. 15. 14:16
9/12 anonim válasza:
ez a rándulás az elalvás pillanatában következik be, vagy rosszul fekszel,akkor változtass pózt,vagy fáradt vagy
2010. máj. 15. 14:20
10/12 anonim válasza:
Úgy olvastam, hogy azért szoktunk zuhanást álmodni, és megrándulni utána, mert a testünk teljes mértékben ellazul, de az agyunk még nem kapcsol ki, és a testnek ez az elernyedése rendkívül kellemetlen érzés, amit az agyunk érzékel, ebből következik a rándulás, amitől kicsit felébredünk, aztán vissza is alszunk. Lehet, hogy nem így van, de elég korrekt magyarázatnak tűnt, amikor olvastam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!