Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mielőtt elaludnék miért van ez?

Mielőtt elaludnék miért van ez?

Figyelt kérdés

Kicsit szétszórt leszek, ezért bocsi. Amikor még nem alszom, csak gondolkodom, akkor valami fura érzésem van. Olyasmi, mintha leesnék valahonnan, és akkor "megrándul" az egész testem :S. Aztán utána vagyok félálomban ( am az a félálom amikor már nem bírok felkelni, de hallom amit mondanak? ).

Mássa is van ilyen?

2010. máj. 15. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
velem is szokott ilyen lenni. szterintem ez az alvás egyik fázisa. vagy nem
2010. máj. 15. 13:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Velem is szokott ilyen lenni. Gondolom, annyira átéljük, amikor álmunkban esünk, hogy megrándul a testünk - egyébként biztos van ennél jobban megfogalmazott válasz is. :)

És igen, az a fél álom, olyankor alfában vagy.

2010. máj. 15. 13:26
 3/12 anonim válasza:
2010. máj. 15. 13:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem hagyod hogy kikapcsoljon az agyad, pedig már ki szeretne..

Nem kell gondolkodni annyit, csak ellazulni, esetleg gondolj a kedvenc zenédre hogy ne a csendre figyelj és a környezeti zajokra..

így kapcsolódik ki a hallás a leghamarabb..

2010. máj. 15. 13:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
a rángás az fáradtságtól van, ha van párod és vele szoktál aludni, ha félszendergésében meg-meg rándul az is pl. azért van mert nagyon fáradt.
2010. máj. 15. 14:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Fú, velem is van ilyen, kb 2 hetente 1x Hogy útálom ezt, nagyon sz.r érzés mikor megrándulok :D
2010. máj. 15. 14:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nálam is szokott elég gyakran ilyen előfordulni,hogy mikor már kezdek álomba merülni,"megrándul"

a testem!Úgyhogy nincs ebben semmi...,de megnyugodtam,hogy még sok ember "megrándul",szóval ez azé nyugtató!:D

2010. máj. 15. 14:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
velem is sűrűn van ez, ha hallod a környező zajokat, akkor gondolom előfordult már az is, hogy beleálmondtad, azt ami igaz volt. Pl. eltört vmi és azt álmodtad hogy tényleg eltört vmi.. hagyd kikapcsolni magad :)
2010. máj. 15. 14:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
ez a rándulás az elalvás pillanatában következik be, vagy rosszul fekszel,akkor változtass pózt,vagy fáradt vagy
2010. máj. 15. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy olvastam, hogy azért szoktunk zuhanást álmodni, és megrándulni utána, mert a testünk teljes mértékben ellazul, de az agyunk még nem kapcsol ki, és a testnek ez az elernyedése rendkívül kellemetlen érzés, amit az agyunk érzékel, ebből következik a rándulás, amitől kicsit felébredünk, aztán vissza is alszunk. Lehet, hogy nem így van, de elég korrekt magyarázatnak tűnt, amikor olvastam.
2010. máj. 15. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!