Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » S. O. S. Mit tegyek narancsbőr...

S. O. S. Mit tegyek narancsbőr ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 15 éves lány vagyok. Nagyon magas és elég vékony is (52kg) és kialakult narancsbőr a combomon és a fenekemen. Szeretnék tenni ellene. Szerintem nem a folyadékfogyasztás a gond mert elég sok vizet iszom. Most volt egy stresszesebb idoszakom és az utobbi idoben nem sportoltam csak a suliban. Szeretek futni de fáj tőle a térdem. Elkezdtem itthon erösíteni és gondolkodtam lábsúlyokon is de hallottam róla rossz dolgokat, hogy nem jo az izületeknek... de ez akkor is így van ha csak lábemelésekre használom?

Vannak valami jó tippjeitek? Váltózuhanytól meg legutóbb felfáztam😔 esetleg tudtok írni jó gyakorlatokat oldalakat linkelni? Kérlek segítsetek, nagyon utálom!🙁főleg hogy jön a nyár😔fogok menni gólyatáborba ( gimis) és félek hogy emiatt kinéznek a többiek... merthogy vízpartra megyünk... légyszi segítsetek!

#narancsbőr #torna #narancsbör ellen
2017. ápr. 30. 12:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Olyan nagyon semmit nem tudsz tenni, ez adottság, nagyon vékony lányoknál is.
2017. ápr. 30. 13:07
 2/2 anonim válasza:

Ami a narancsbőr kialakulását segíti:

1. genetika, hajlam

2. nem megfelelő hormon arányok (túl sok női hormon elősegíti a narancsbőr megjelenését, tehát a fogamzásgátló szereknek lehet ebben szerepük)

3. túl kevés folyadék

4. túl kevés mozgás

5. zsírban, szénhidrátban gazdag ételek fogyasztása, rendszertelenül

Előre leszögezem, hogy a narancsbőr elleni küzdelem, akár házilag, akár szakértő segítségével próbálkozol, nagyon is költséges, és hosszútávon kell gondolkodni, mivel alapvető életmód váltással jár, és a megfelelő eredmények is viszonylag későn látszódnak (hónap, félév, év). De inkább most kezdd el, mint később :)

1. A genetika ellen nem nagyon lehet mit tenni, :( de ez nem jelenti azt, hogy az ember ne küzdjön mégis a narancsbőr ellen, mert javítani mindig lehet a helyzeten :))

2. Ebbe senkinek nincs beleszólása, hogy ki milyen fogamzásgátló szert szed, de az tény, hogy a plusz női hormont tartalmazó tabletták segítik a narancsbőr kialakulását, mivel maguk a hormonok fokozott zsírlerakódást okoznak.

3. Tényleg igyál meg naponta 2-3 liter vizet vagy valamilyen teát, lehetőleg ne filtereset, hanem olyat, ami „ömlesztve” tartalmazza az adott szárított teanövényt (nem tudtam jobb kifejezést találni most erre :D). Kipróbálhatod a csalán teát, zöld teát, nekem ez utóbbi segített. Alkoholt, kávét, ízesített vizeket, energiaitalt, üdítőket ne igyál, és még a 100%-os gyümölcslével is vigyázz, mert észrevétlenül több cukor mehet le vele a szervezetedbe kelleténél (még akkor is, ha az egészséges gyümölcscukor).

4. Mozogj! Ha van lift és lépcső, mindig válaszd a lépcsőt. Gyalogolj pár megállót hazafelé menet a suliból. Jóga, pilates, callanetics közül mindegyik képes lecsökkenteni a narancsbőr arányát. Ezek az ízületek számára sem megterhelő mozgásformák, feszes, de mégis nőies alakot csinálnak. Ha nem tudsz eljárni ilyen edzésekre, akkor keress ilyen videókat a neten.

5. Teljes étkezés reform. Ez a legnehezebb, főleg, ha az ember még a szüleitől függ, viszont sajnos elég lényeges pontja a narancsbőr elleni küzdelemnek. Ez most hülyén fog hangzani, de véleményem szerint a nőknek legkésőbb 25 éves koruk felett teljesen el kell felejteniük a túl zsíros, túl cukros ételeket, italokat! Mivel amúgy is magasabb a testzsírszázalékuk, mint a férfiaknak, és még mozgásszegény életmódunk is van emiatt sokkal hamarabb fognak ettől az étrendtől „elpuhulni”. Nem vagyok hízékony, de volt pár hónap(!) amíg ilyen étkezésre szorultam, és elindított a lejtőn narancsbőr szempontjából, pedig amúgy rengeteget mozgok egy héten. Sajnos a tipikus nagymama főztjei, menzás menük (elnézést, ha valakit megbántok ezzel), mint például túrós csusza, nokedli, főtt tészták, párizsi, zsíros gulyás leves a lehető legrosszabb, a narancsbőr szempontjából. Ezeket teljesen el kell hagyni, helyettük sok zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani, szárnyas húsokat, rengeteg halat, a lényeg, hogy sok fehérjét, de azért változatosan, és főzz inkább olívaolajjal, kókuszzsírral. Utcai gyros, hamburger, kínai étkezdék soha többet. Lehet erre azt mondani, hogy de az én dédmamám is ezt ette és 80 éves koráig botra sem volt szüksége, viszont ezzel az érvvel az a baj, hogy a szóban forgó dédmama egész napját a kertben töltötte, sokkal aktívabb volt fizikailag, kevesebbet ült, mint a mai emberek. Az 50-100 évvel ezelőtti, jól megszokott táplálkozás ezért káros ma, mert sokkal kevesebb kalóriára van szükségünk, mint a szüleinknek, nagyszüleinknek. Próbáld megbeszélni anyukáddal, ha változtatni szeretnél valamin, az rosszabb, ha egyik napról a másikra el kezdesz nem enni a főztjeiből, és rosszul esik neki.

Fontos még, hogy sokat egyél egy nap, de keveset, naponta ötször, és ne edd magad degeszre egyszer sem. Ezt tudom, hogy nagyon nehéz megszervezni az iskolában, a munkában, de nem lehetetlen.

6. El lehet járni különféle kezelésekre,masszázsokra, szaunázni, de esetleg te is masszírozhatod magadnak valamilyen olajjal az adott bőrfelületet. Például szőlőmagolajjal, argánolajjal, paprikaolajjal (ebből mindig kevesebbet használj, mert nagyon csíp), és lehet hozzájuk illóolajat is keverni (rozmaring, eukaliptusz, grapefriut, boróka). Nem írok receptet, mert mindenkinek más az ingerküszöbe, ezt neked kell kikísérletezni, hogy melyik módszer válik be. Ha melegen tartod, és izzasztod a narancsbőrödet, miutá bekented az olajakkal, például ha becsomagolod folpackba és törölközőbe, az is segíthet, mert felélénkíted a vérkeringést. Általában minden házi módszer hatásos lehet a narancsbőr ellen, amivel a kérdéses terület vérkeringését serkented. (Sajnos a felsorolt olajak, nagyon nem olcsók :( )

Ne izgulj, a legtöbb lánynak narancsbőrös a combja, feneke, már akár gimiben is, pont mert nem étkeznek elég egészségesen, és nem mozognak eleget, úgy hogy ettől nem kell tartanod :) Nem fogsz kilógni.

2017. máj. 4. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!