Mit okoz a cumizás 7-8 éves korban?
Egyszerüen be kell vezetni, hogy cumi CSAK alváshoz van. Ezzel nem gázolsz a lelkivilágába, hanem neveled a gyereket. Mesél sokszor arról, hogy "majd ha nagy lesz", akkor alváshoz sem fog neki kelleni a cumi, mert aki nagy, az anélkül is tud aludni, DE ettöl függetlenül alváshoz add oda neki, de csak akkor.
Négy gyerekes anya
Pl ne tekintsd őt kisbabának, hanem teljes értékű embernek, akivel lehet BESZÉLNI. El lehet (sőt, már el kellett volna a rég) mondani neki, hogy egy hat éves, iskolás gyerek szájába nem való cumi, és hogy a többieknek sem lesz, sőt: csúfolni fogják érte, hogy ő milyen kisgyerek. Próbáld meg felébreszteni benne a nagylányt.
A másik, hogy fogod, és elteszed, kidobod. Nincs cumi. Két napig sír, aztán keres magának valami mást, ami biztonságot nyújt. Lehetnél pl te is ez: felolvasással, ringatással, sok-sok közös játékkal, vagy egy új plüssmaci stb.
Ok köszönöm szépen az ötleteket s a tanácsokat de ezzen már rég túl vagyunk mint ahogyan nem érti hogy csúnyán fognak nőni a fogai,sőt nekem jövőhónapban leszek 30 éves és nincs csak két egészséges fogam a többi mind hiányzik/porlékony de hiába mondom neki az élő példákat semmi haszna úgy látszik .De ez tudom nem fog nála jóra vezetni,hogy mitévő legyek már nem tudom .PL:JUDO-zik "küzdősport 1,5 éve"de hiába mondtam neki hogy mi lesaz ha véletlenül megtudják a társaid mit fognak szólni hozzá?
De ő hajthatatlan!
Lehetnek beszédhibái a cumitól.
Csak vedd el, és este add vissza! Akár hisztizik, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!