Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Penicillin mérgezésben tényleg...

Penicillin mérgezésben tényleg meg lehet halni?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikket, hogy a Neocitranban mennyi Penicillin van és, ha az ajánlott napi adagot be vesszük, már máj károsodásunk lehet. Én pl. soha nem nézem meg, miből mennyit szabad, gyakran túl is adagolom a gyógyszereket, ha igazán rosszul vagyok. Képes lennék meghalni mondjuk napi 7-8 zacskó neocitrantól?! A mérgezésnek milyen tünetei vannak?

2017. ápr. 11. 11:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Jajj..... Bocsánat, nem Penicillinre,hanem Paracetamolra gondoltam :DD Elnézést!
2017. ápr. 11. 11:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként penicillintől is meg lehet halni, ha valaki túlérzékeny rá.
2017. ápr. 11. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
En penicillin allergias vagyok, meghalok tole. Paracetamolt passzolnam, azert ugy vannak ezek kitalalva, hogy eleg nehez oket tuladagolni, hogy komoly bajod legyen
2017. ápr. 11. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

igen, meg lehet halni tőle, napi 7-8 neo citrán meg főleg tönkrevágja a májadat. Gyerekeknek nem is szabad adni. Nem véletlen van rajta a dobozán is, hogy mennyi időnek kell eltelni 2 adag között, aki nem olvassa el ezeket, az vessen magára. Egyébként 1 neocitránba kb. 500 mg van, max. 4-et szabad bevenni.

Nálunk egyetemen a biokémia tanár is azt mondta, hogy inkább igyunk alkoholt, mint sok neocitránt stb, amibe paracetamol van, mert az sokkal károsabb.

2017. ápr. 11. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!