Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tulajdonképp mi az az ekcéma?

Tulajdonképp mi az az ekcéma?

Figyelt kérdés

Gombás fertőzés, vagy más?

Mi idézi elő?

Nem fertőző?

Hogy lehet elmulasztani?

Tapasztalatokat is szívesen fogadok!

2010. máj. 13. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ekcéma a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége. Nem fertőz. Elmulasztani illetve enyhíteni különböző gyógykészítményekkel lehet, krémekkel, kenőcsökkel, homeopátiás szerekkel.
2010. máj. 13. 11:23
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Többféle oka lehet, pl. sok stressz, "veleszületett" bőrszárazság, allergia, stb.

Az ekcéma nem fertőz, de könnyen felülfertőződhet (pl. strand, uszoda, stb.) és ez a másodlagos gyulladás már fertőzhet. Persze akkor sem az ekcémát kapod el, hanem az azon megtelepedett fertőzést.

Gyerekkorom óta ekcémás vagyok, sajnos kaptam már gombát, de baktériumokat is bőven az ekcémás kiütéseimre - én mindig uszodában vagy strandon "szedtem össze".

Ha egyszer ekcémás lettél, sosem fog végleg elmúlni, legfeljebb - akár évekre is - tünetmentessé válhat. Aztán egyszer, váratlanul kijön megint. Rengetegféle kence és tabletta létezik, mindenkinek más használ ezért van, hogy sokszor akár évekig próbálkoztok, kerestek az orvosoddal, mire az egyik szer valóban hatásos lesz.

A legfontosabb, hogy tartsd tisztán, szárazon (alapos törülközés, izzadás kerülése, ill. mielőbbi mosdás, stb.) és hidratáltan a bőrödet. Jó minőségű, dermatológiailag tesztelt, vagy sima gyógyszertári tusfürdőt (gyógyszertári mosakodókrém) és illatszereket használj. Lehetőleg pamut alapanyagú ruhákat hordj, kerüld az irritáló műszálakat, gyapjút. A tengervíz csodát tesz a bőrrel. Ha más nincs, egy fél kiló sima, konyhai tengeri sót oldj fel egy kád fürdővízben és abban ejtőzz, "ázz". Heti 1-2 ilyen tengeri fürdő sokat segít.

Hamar ki fogod tapasztalni, mi az, amit kerülnöd kell és mi az, ami használ a bőrödnek (az étkezéseket is beleértve).

Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, remélem, segítettem.

2010. máj. 13. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

az előttem szóló nagyon szépen összeszedte az ekcémára jellemző dolgokat.gratulálok! :)

én még annyit tennék hozzá,hogy gyerekkorom óta ekcémás vagyok,most múltam 21 éves.használtam sok kencét,2 éve találtam meg a legjobbat.ilyen sokáig tartott míg kitapasztaltam,mi a leghatékonyabb nekem.a tengervíz tényleg szuperjó.nyaralás után végre szép volt a bőröm.(egy darabig)

vannak úgynevezett fellángolási idők,amikor kijön a kiütés,elmúlik és kis idő múlva megint előjön.ez ismétlődik.

törődést,odafigyelést igényel az ekcémás bőr.néha nem könnyű de én már megszoktam.:)

2010. máj. 18. 11:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, kiemelten a másodiknak! :)
2010. máj. 19. 10:03
 5/6 anonim válasza:
100%
sziasztok....nemtudom hogy ti hogy vagytok vele,de én úgy vettem észre hogy nemszabad hagyni az ekcémás bőrt kiszáradni,mert akkor még rosszabb lessz.Ha elkezd viszketni,és akkor kenem be,elkezd csipni,és még súlyosabb lessz.Többnyire allergiától keletkezik.Én apukámtól örököltem,de neki is és nekem is más testrészünkön jelennek meg az ekcémák.
2010. máj. 19. 16:03
 6/6 anonim válasza:

én azt tapasztaltam, hogy simán a kb. 40fokos meleg víz is segíthet, főleg a legelején ha nincs nálam a megfelelő kenőcs ... de még később is hatásos ...

... nekem az ujjaimon szokott kijönni és naponta 2-4-6 alkalommal 5-10 perc áztatás és 1-2 napon belül elkezd visszahúzódni regenerálódni a bőr ...

2012. márc. 17. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!