Egy nap összesen 1L 7DL folyadékot fogyasztottam, és 10 alakalommal vizeltem. Ezt kicsit soknak találom, mennyi a normális? 14\F
Ha lehűl az idő kicsit, ne csodálkozz. Amikor a kérdést írtad, pont napokig tartó meleg időnek lett vége. A veséd nem feltétlenül csak az aznap fogyasztott folyadékot választja ki, hanem a napokkal azelőtt, melegebb időben fogyasztott mennyiséget is, ami addig a szöveteidben raktározódott, egyenletesen elosztva. 1-2 liter fölösleget észre sem veszel, ha nincs nyirokér-keringési problémád. Legfeljebb a mérleg mutatja ki. Persze a szervezeted folyadék-visszatartását növelheti, ha a meleg időszakban nem iszol eleget, vagy erősen sós ételeket fogyasztasz.
(Bár én inkább annak a híve vagyok, hogy annyit igyunk, amennyi jólesik). Testalkati kérdés is a dolog. Én pl. vékony vagyok, és ha ennyit innék meg most a hűvösebb időben egy nap, én is mennék 10-szer... Ja, a stresszről ne is beszéljünk, az is tud érdekes dolgokat művelni, 15 percenként nagy mennyiség ürítése, úgy, hogy még alig ittál aznap, stb... Szóval szerintem nem kell aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!