Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 72/49 vérnyomás, keressek új...

72/49 vérnyomás, keressek új kardiológust?

Figyelt kérdés

Múlt héten voltam nála, ennyit mért ott. Pulzus 82.

Mondtam, hogy nekem egyébként semmi tünetem nincs, nem fáj a fejem, nem szédülök, stb. Erre azt mondta, igyak kávét, mást nem tud ajánlani.

Tényleg nem gond, ha ilyen alacsony, vagy keressek egy másik kardiológust?

2017. márc. 22. 16:55
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Keressél, ha akarsz. Azt fogja mondani, hogy igyál kávét.
2017. márc. 22. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Nem mondom,hogy nem gond, ha alacsony. Nyilván különösebb károd nem fog belőle származni, viszont ha a normális vérnyomáshoz viszonyítunk, akkor az attól pozitív vagy negatív irányba való eltérés se "okés".

Egyébként tényleg nincs gyógymódja. Koffeinnel feljebb lehet vinni, ennél többet nem lehet tenni az ügy érdekében.

2017. márc. 22. 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha nincs semmi tüneted a minél alacsonyabb vérnyomás a legjobb.
2017. márc. 22. 17:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt tanácsolnám, hogy huzamosabb ideig mérd otthon a vérnyomásod. Millió egy ok befolyásolhatja. Időjárás, mennyi koffeines italt iszol, sportolás stb. Orvosnál is van akinek felmegy(vagy le), de közben normális a vérnyomása. Más egyébként reggel felkeléskor és a reggeli kávé után(tapasztalat).

Sokkal informatívabb, ha pár héten keresztül méregeted és kiderül, hogy ez egyszeri alkalom vagy neked ilyen a normál vérnyomásod.

2017. márc. 22. 17:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem egyszeri alkalom, napi 3-szor mérem hetek óta, ezt még a kardiológusom mondta, mikor az időpontot adta, hogy addig mérjem.
2017. márc. 22. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Sportolj!
2017. márc. 24. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Endokrinológushoz nem tudsz beutalót kérni? Hormonális okai is lehetnek az alacsony vérnyomásnak.
2017. márc. 24. 09:49
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Alacsony. Baasszad fel az agyad valamivel, a mai világban igazán könnyedén találhatsz valami vérnyomásnövelő stresszfaktort, vegyál fel személyi hitelt Vlagyimir és Tsa.-itól, 50-es kamatra, vagy ilyesmi. Az tartósan rendezi a helyzetet.
2017. márc. 24. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!