Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek képes az ember...

Szerintetek képes az ember megbetegíteni saját magát?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha pl. valaki nem szeretne megtenni valamit, de kötelességének érzi (pl. idős családtag ápolása), akkor az elméje úgymond megbetegíti a testét, hogy így mentesüljön a felelősség alól?
2010. máj. 11. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
ez abszolút létezik. minden nap megtörténik. tudományosan bizonyított jelenség.
2010. máj. 11. 17:35
 2/4 anonim válasza:
Szerintem lehetséges,engem egy éve kiírtak vérvételre,de nagyon féltem,és megkérdeztem az orvost,mi az ami miatt nem veszik le a vérem.Azt monda például láz.A vérvétel előtti héten nagyon izgultam,és a napja előtt belázasodtam.Később kiderült,hogy a láz oka nem fizikai megbetegedés volt.Nem tudom segített-e valamit a válaszom, de remélem valami ilyesmire gonoltál!
2010. máj. 11. 17:36
 3/4 anonim ***** válasza:

igen ez így van

pl ha vmitől félsz, és nem szeretnéd megtenni/megcsinálni, akkor is fennállhat pl hánysz, hasmenésed lesz

2010. máj. 11. 17:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnos anyukámról van szó. Nagymamám beteg lett, szinte egész napos felügyeletet igényel. Ahogy tudok, besegítek neki, de munka mellett és két óvodás kisgyerek mellett erre csak bizonyos korlátok között van lehetőségem. Anyukám testvére kevésbé veszi ki a részét a dolgokból, mivel még ő is dolgozik, és távolabb is lakik mint anyu.

Anyunak régebben problémája volt a szívével, ezért féltem őt nagyon. A vérnyomása pár napja magas, volt orvosnál is, de a gyógyszerek mellett is 150 körüli. Sőt, még mondta is, hogy érzi, a kórházban fog megint kikötni.

Ezért gondoltam, hogy a szervezete így próbál meg "segíteni" neki, hogy lelkileg könnyebb legyen. :(

2010. máj. 11. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!