Miért érdemes szárítani egy növényt és mikor érdemes tinktúrát készíteni? További kérdések lent:
A gyógynövényeknek számos felhasználási formája van, lehet nyersen megenni(de ezt csak az évnek egy szakában), lehet szárítani, majd később teát, főzetet, ételt készíteni belőle, lehet tinktúrát készíteni(ha jól tudom ezzel a módszerrel lehet egyes növényeket a legjobban hasznosítani), van, hogy olajban, vagy mézben tartósítanak valamit.
Az a kérdésem, hogy milyen szempontok vannak, ami alapján eldöntik, hogy milyen módszerrel dolgozzák fel a növényeket.
Ez egy rendkíül összetett kérdés, három dologra lennék leginkább kíváncsi.
Milyen más SZEMPONTOK vannak? Tartósságot és töménységet már ismerem (tinktúra tömény, szárított növény vagy olajba áztatott növény általában tartós) gondolom ha egy növény nagyon ritka, akkor tinktúrát készítenek belőle, mert így nyerik ki a legtöbb hatóanyagot.
Milyen FELDOLGOZÁSI MÓDOK vannak? tinktúra készítés, szárítás (utána főzet, tea, ételben elekészítés) olajban áztatás füszerolajhoz, mézben tárolás készőbbi fogyasztásra.
Milyen előbbi szempont alapján erősek az egyes feldolgozási módok?
Ráadás kérdés: Milyen az a könyv ami ezekre a kérdésekre válasz tud adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!