Szúr a szívem? De mitől?
Szia! A gyomorsavtúltengés is okozhatja, angolul így hívják: Heartburn. Ami szó szerint lefordítva szívégés. Ennél arról van szó, hogy a gyomorsav néha felszökik a nyelőcsövön, akár alvás közben is, és irritálja azt. Ezért az ember égő érzést, csípést érezhet ezen a tájon, meg a szívnél. Csak egy tipp, de nekem pl. mostanában volt ilyen gondom rendszertelen evés miatt. Tüneti kezelésnek Rennie tabletta, vagy szódabikarbóna vízben feloldva, vagy ha komolyabb a dolog, akkor savlekötő tabletta.
Másik tipp esetleg, hogy bizonyos ionok hiányoznak a szervezetedből, azaz kevesebb van mint kéne. Pl. nátrium (sóban van), vagy kálium (banánban, krumpliban van sok) Főleg a káliumhiány érződik a szíven, ahogy én tudom.
Mindenesetre érdemes ezekkel kísérletezni egy kicsit óvatosan, hogy mi lehet az ok. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!