Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki alacsony vércukorszi...

Ha valaki alacsony vércukorszint miatt ájul el, akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Ilyenkor minél hamarabb cukor kell kerüljön a szervezetébe? Ha vízszintesen helyzetben van, és a lába fel van emelve, akkor az segít, hogy újra eszméleténél legyen, vagy addig nem történik semmi, még nem kerül cukor a véráramba? Jól tudom, hogy az ájult embernek nem szabad semmit sem a szájába rakni, mivel a légcsövébe mehet?

2017. febr. 9. 00:26
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Faszé'nemeszel!?
2017. febr. 9. 05:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kultúrált választ. Nagyra értékelem, hogy így megerőlteted magadat. Lényegretörő és tömör volt. Büszke vagyok az ilyen emberekre (mint te), hogy egy nyelvet beszélhetek velük(veled).

Jelzem, hogy még nem történt ilyen egy ismerősömmel sem, valamint velem se.Pusztán csak kíváncsiságból kérdezem.

2017. febr. 9. 07:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt ilyen esetem párszor, amikor iskolás voltam. Lefektettek, valamit szagoltattak velem. Amikor magamhoz tértem, ittam valamit, és jobban lettem.

Később már nagyon figyeltem, hogy megelőzzem a bajt. Olyankor ájultam mindig, amikor éhesen hosszabb ideig kellett állnom, rosszabb esetben melegben. Ha éreztem, hogy gyengülök, kértem, hogy leülhessek. A csillagokat nem vártam meg, az már azt jelzi, hogy pillanatok alatt elsötétül minden.

Most már nincs ilyen gondom, nem eszem gyors szénhidrátot tartalmazó ételeket, és nem álldogálok éhesen. Ha olyan esemény van, ahol hosszabb ideig állni kell, a biztonság kedvéért viszek magammal vizet és egy kis ennivalót (pl. olajos magokat és/vagy gyümölcsöt). És nincs gátlás bennem, hogy bárhol, bármikor el is fogyasszam ezeket, ha szükségesnek érzem.

2017. febr. 9. 09:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Amúgy igen, ájult emberrel nem itatunk semmit. Először térjen magához (ez cukorbevitel nélkül is lehetséges, ha vércukorleesés volt a gond, nem valami más), aztán a legjobb, ha fekve vagy ülve marad és iszik egy kis gyümölcslevet.
2017. febr. 9. 09:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Amiket írtam, azok a saját laikus tapasztalataim, utólag belegondolva nyilván vannak olyan esetek, amikor orvosi beavatkozásra lehet szükség, pl. cukorbetegeknél előforduló hipoglikémiás roham. De ilyenkor sem szájon át adnak valamit egy ájult embernek, hanem injekciót.

Találtam neked erről egy cikket:

[link]

2017. febr. 9. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Ment is a zöld kezecske.
2017. febr. 11. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!