Normális ez így? Mit tegyek? Canespro tapasztalat.
Sziasztok! Sokat járok uszodába és úgy látszik, összeszedtem egy körömgombát. A két nagylábujjamon a köröm legszélén volt némi elszíneződés, kb. 2 mm körmönként. Tegnapelőtt vettem Canespro-t. Azt írja, csak a gombás körömrészre hat (az egészségesre nem!) és úgy írja, a kenőcs a fertőzött körömrészt felpuhítja és azt le kell kaparni a csomagban mellékelt kaparóval, majd a körömre megint kenőcs, ragtapasz és ez így megy a fertőzés súlyosságától függően 7-14 napig.
Tegnapelőtt este feltettem az első adagot, rá a tapaszt. Előírás szerint 24 órával később, tegnap este levettem a kötést és mit látok: az egyik körmöm teljes egészében, egy darabban, tőből levált! Megdöbbentem, de folytattam a kezelést: ezt csak áztattam, kentem ragasztottam (nincs mit kaparni), aztán szépen lekezeltem a másik nagylábujjam körmét (áztatás, kapargatás, kenőcs, tapasz), erre ma estére az is levált csendben a kötés alatt! Röhej, hogy - tényleg és nagyon őszintén!!! -, csak a legszélén volt némi - nem is csúnya, csak közelről lehetett észrevenni - elszíneződés, csak nem akartam, hogy esetleg elterjedjen, erre most itt állok két ocsmány, csupasz, köröm nélküli nagylábujjal :=) .
Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Normális ez? Lehet, hogy mindkét körmöm teljes egészében egy "gombatenger" volt úgy, hogy nem is látszott rajta semmi? Folytassam a kezelést, elvégre semmilyen, a tájékoztatóban felsorolt mellékhatást nem tapasztaltam, éppen "csak" mindkét körmöm leesett két nap alatt? Kínomban röhögök az egészen, de közben sírni lenne kedvem (de az úgysem fog segíteni), mert most egész nyáron csúnya lesz a lábam.
ugyan már, én nem kezeltem semmivel, és nem is fertőzés volt, hanem a cipő megnyomta az ujjam, az belilult, aztán besárgult, a körmöm hámlott és szeletelődött, olyan hólyagos lett, alatta a lé meg folyton ide oda ment, porladt mikor vágtam, azóta is úgy nől, meg sárgás lehet a pajzsmirigy problémámtól is, mert olvastam, és sajna nekem az van,
aztán kezelés nélkül egyszercsak a körmöm egyik fele lafogott a tövétől, azaz levált az ujjamról a szélén totálisan, csak az alja meg a jobb oldala volt odanőve, aztán kis rész lecsíptem belőle, a többi meg lenőtt, de nem ilyen vastag sárga gomba volt, hanem csak szeletelődött a körmöm, meg sárgás színe lett a rózsaszín helyett, csak alatta volt sárga
aztán felső réteg lejött alsó vékony réteg megmaradt
nem a gyógyszertől lett olyan, hanem magától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!