Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Veleszületett szívbetegségem...

Veleszületett szívbetegségem után jár Hatósági igazolvány?

Figyelt kérdés

Veleszületett szívbetegséggel élek 37 éve. Aktívan dolgozok, miközben a NYHA II-es stádiumba vagyok rangsorolva.

Hogyan tudnék igényelni utazási kedvezményt jogosító Hatósági igazolványt?

Nem vagyok fogyatékos, nem kaptam régen sem emelt családi pótlékot, pedig lehet, hogy járt volna. Nem vagyok leszázalékolva.

2017. febr. 6. 09:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem jár. Csak annak jár, aki vagy vak, süket, hadirokkant, súlyosan fogyatékos vagy beteg gyerek.

85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet részlete:

40. Fogyatékos személyek utazási kedvezménye

41. vak személy 8. § (1) bekezdés a) pontja 90% 90% 100%

42. hallássérült személy 8. § (1) bekezdés b) pontja 90% 90% 100%

43. a magasabb összegű családi pótlékban részesülő gyermek, valamint az 1998. évi XXVI. törvény szerint súlyosan fogyatékos személy 8. § (1) bekezdés c) és d) pontja 90% 90% 100%

44. a magasabb összegű családi pótlékban részesülő gyermek, valamint az 1998. évi XXVI. törvény szerinti súlyosan fogyatékos személy, a vak személy és hallássérült személy 1 fő kísérője 8. § (1) bekezdés e) pontja 90% - 100%

45. hadirokkant és hadiözvegy 8. § (1) bekezdés f) pontja 100% - 100%

46. hadirokkant kísérője

2017. febr. 6. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!