335/2009. (XII.29. ) Korm. Rendelet szerint jogosult vagyok-e adókedvezményre?
Köszönöm a válaszod, igazad lett az én háziorvosom is szakorvoshoz küldött, csak valahogy úgy fogalmazott, hogy nekem kutya bajom sincs miért is járna az adókedvezmény. Pedig ő is tudja, ha nem vigyázok a gerincemre pl. felemelek valami nehezet, akkor az nálam két hét táppénz, négykézláb mászás, fizikoterápia, gyógyfürdő, akár hónapokig tartó fájdalom, gyógyszerek marékszám. Ezért gondolom, hogy jogosult vagyok mert a rendeletben is szerepel:
"d) a gerincoszlop elváltozásai: olyan mértékű elváltozások, amelyek a járást, a teherhordást legalább 50%-os mértékben tartósan nehezítik;"
én ezt úgy értelmezem, hogy ez a beugró a felsorolásban szereplő gerincbetegségere, ha ez nem teljesül akkor hiába szerepel a betegség neve mellett BNO kód. A teherhordási rész szerintem megvalósul esetemben, hiszen már többször bebizonyosodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!