Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A körömnek mi az evolúciós...

A körömnek mi az evolúciós szerepe az embernél?

Figyelt kérdés
A Bibliában azt írták:az ember egész testét ilyen körömszerű anyag borította.Csak amikor kiűzték Ádámot és Évát a Paradicsomból,akkor maradt csak az ember ujjai végére.
2010. máj. 6. 12:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
most tudományos választ akarsz kapni, vagy teológiait?
2010. máj. 6. 12:13
 2/15 anonim ***** válasza:

ha nem lenne körmöd, nem tudnál megfogni semmit

amúgy benyomhatnád ide a bibliai idézetet, mert nekem ilyesmi

2010. máj. 6. 12:14
 3/15 anonim ***** válasza:
korom nelkul is meglehet fogni barmit,tapasztalat!!!De viszont megvedi az ujjaidat a serulesektol,es persze vakarozashoz is kell illetve munkakhoz is
2010. máj. 6. 12:22
 4/15 anonim ***** válasza:
A bibliában sok a képletes megfogalmazás.Nem értettél te valamit félre?Kíváncsi lettem arra az idézetre.
2010. máj. 6. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
"A köröm szerepe egyrészt az ujjak végpercének mechanikus védelme, másrészt a tárgyak megragadásához is szükséges, mert megtámasztja az ujjak végpercét."
2010. máj. 6. 12:28
 6/15 anonim ***** válasza:
Bár,ha jobban belegondolok...A körömnek és a hajnak kb ugyn az az anyaga úgy tudom,tehát lehet,hogy ez a körömszerű anyag szőrzetre akart utalni.És nekem erről amolyan szőrös ősember féle jut eszembe...Ennek így már lehet némi köze az evolúcióhoz,elgondolkoztató...
2010. máj. 6. 12:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Azzal kaparják ki a forró gesztenyét. Arra az idézetre én is kíváncsi lennék.
2010. máj. 6. 16:58
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

Én se hallottam még h ilyesmi lenne a Bibliában. o.O

Amúgy én arra tippelek h az első kétéltűeknél alakult ki a mászás megkönnyítésére és a táplálék darabokra szedésére, és onnantól kezdve minden szárazföldi gerincesnél megmaradt, mivel nagyon hasznos.

2010. máj. 6. 17:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Igen, a megtámasztás miatt kell, hogy ne hajoljon vissza az ujj.

A körömnek is, a szőröknek, szempillának, szemöldöknek komoly funkciói vannak, meg a fitymának is. Az Újszövetség nem is kéri, hogy bármelyiket levágjuk, ha már följött a Biblia.

2010. máj. 7. 11:00
 10/15 A kérdező kommentje:
és a vakbélnek?
2010. máj. 7. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!