Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon beteg vagyok! Biztos...

Nagyon beteg vagyok! Biztos ez rohadt infulenza! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Fáradt vagyok fáj a fejem nulla étvágy nincs kedvem semmihez náthás vagyok fáj a torkom rossz a közérzetem fázok.

Mit tegyek hogy jobban legyek amíg nem megyek orvoshoz?

Csak holnap tudok elmenni de addig meghalok

2017. jan. 24. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Feküdj le, takarózz be, pihenjél. Igyál sok teát, ne forrón és nem túl sok citrommal, nehogy marja a torkodat.

Mérd a lázad. Ha lázas vagy, vegyél be lázcsillapítót.

Egyél egy kicsit, akár kekszet, akár gyümölcsöt, ha a kaját nem is kívánod annyira.

Nekem torokfájásra nagyon jó a méz. Egy-két kanállal eszem és olyan jól rátapad a torkomra és akkor nem fáj egy ideig.

Holnap pedig mindenképpen menjél el az orvoshoz, jó ha megvizsgál, nehogy valami szövődménye legyen.

2017. jan. 24. 12:32
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Igyál vizet, szoba hőmérsékletűt, cél legyen napi 1l/20 testsúlyKg, azaz 3 liter ha 60 kg fölött vagy.

Hanyagold a tejtermékeket, ha nem tudod kirekeszteni, akkor csak egy félét, de egyszerre több tejterméket semmi képp ne vigyél be.

Tea mehet, de csak annyi cukorral mivel még meg bírod inni, fekete tea lehetőleg csak reggel és csak 1-2 pohárral, gyógyteák mehetnek, olvass utána neten. Mondanám a csipkét, de azt egy napig kell áztatni.

Ha van ilyen szirszar tasakos forróital, abból egy zacsi mehet, aztán egyenesen be az ágyba, jól betakarózva olyan ruhába amit jól szét lehet izzadni. Készíts karnyújtásnyira mindent ami kellhet, víz, kaja, nasi, unaloműző, 2-4 órát egy folyamban ágyban kéne tölteni, szóval mosdót is érdemes beiktatni.

Ha megvolt, és izzadtál ruhacsere, ér ismétls, de már forrószirszar nélkül.

Ha időközben a nem csillapodó végtagfájdalom és fényérzékenység kísér, akkor irány az ügyelet.

Jobbulást!

2017. jan. 24. 12:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Reszelt gyömbérből készült tea is jó lehet.

De a lényeg, hogy valami folyadék menjen le, ami lehetőleg nem alkohol.

2017. jan. 24. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Várom a lepontozók hozzászólásait, lehet hogy ti tudtok valamit amit én nem.
2017. jan. 24. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Bújj be az ágyba, ilyenkor ez a legjobb, és igyál mézes teát, én ilyenkor forró és csípős húslevest szoktam enni, az mindig lemegy, ha nem vagyok éhes, akkor is és mintha gyógyszer lenne megfázás esetén.
2017. jan. 24. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!