Mit tegyek, hogy ne legyek állandóan fáradt?
Szerintem ez a nyugtató hozadéka.
"Kb. azóta nem tudok jók felkelni, amióta nyugtatót kell szedjek..." - Nem világos az ok-okozati összefüggés, hogy azért kezdtél el nyugtatót szedni, mert nem tudtál aludni, vagy azóta nem tudsz aludni, hogy nyugtatót kezdtél szedni.
Ha folyamatosan szedsz nyugtatót, annak simán ez lehet a hozadéka, hogy állandóan álmosnak és fáradtnak érzed magad (lényegében azért van a nyugtató, hogy ne pörögj állandóan, hogy a szorongások elmúljanak, és ellazulj).
Mérlegelni kell, hogy a mellékhatásokkal együtt is megéri-e szedni (mondjuk, van egy agorafóbia, ami az életet megnehezíti, az életminőséget jelentősen rontja, és amin segítHET a nyugtató, tehát emberek közé tudsz menni, nincsenek pánikrohamok a boltban vagy a moziban, cserében viszont folyton álmos vagy, vagy fáradtnak érzed magad).
Ha úgy gondolod, hogy ez nagyon nincs rendben, beszéld meg az orvossal, hogy készítményt szeretnél váltani, vagy legalább az adagolást szeretnéd módosítani.
Én 14-15 éves koromig amúgy szintén korán kelő voltam, aztán bagoly típus lettem, késő éjjelig fent voltam, és délig aludtam. Szóval az is lehet, hogy ez a dolog (is) változik.
Az szerintem amúgy necces, hogy 14 évesen nyugtatót szedsz :/
Ha visszakerestél volna, megtalálod ezt:
A túlsavas szervezet mindig fáradt, energia nélküli, nem „tudja magát kialudni“, izom, fej és hátfájás lép fel. Azontúl ekcéma, szem irritáció és hasmenés is jelentkezhet. Okok:
Dehidratált a szervezet
Vas, vagy D vit. hiány
Pajzsmirigy, vagy mellékvese probléma
Celiákia
„szétszórtság” – sok dolgot csinálsz egyszerre
C7 nyakcsigolya → pajzsmirigy területe – belőle fakadó problémák: fáradtság, fázékonyság, gyakori megfázások, szorulás, depresszió, súlynövekedés, izületi problémák, szív és érproblémák, stb.
#1: Szerintem is necces, csakhogy ezt a gyermekpszichiátrián írták fel, és nem hagyhatom abba.
#2: Sejtem, hogy vashiányos vagyok, csakhogy azt a laboreredményem már kimutatta volna :/
Persze, hogy ott írták fel, de ha problémás, akkor nem kell mindenáron szedni. Ezt az orvossal kell megbeszélni.
(Olyan amúgy nincs, hogy "nem hagyhatod abba", de nyugtatót abbahagyni egyik napról a másikra nem szabad, meg kell beszélni az orvossal, és fokozatosan kell elhagyni.)
Mindenkire máshogy hatnak a nyugtatók. Van, akit a 0,25 mg-os Frontin is kiüt, de olyan is akad, akinek a 4 mg meg sem kottyan (a nyugtatókhoz jellemzően hozzá is lehet szokni, és nagyon jellemző, hogy idővel egyre nagyobb mennyiség váltja ki ugyanazt a hatást).
De tényleg érdekes, hog ilyen fiatalon már nyugtatót írt fel a pszichiáter :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!