Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen óradija van egy házhozj...

Milyen óradija van egy házhozjáró "gondozónak"?

Figyelt kérdés

Nemhivatalosan dolgozna,napi 2-4 órát,amig megfürdeti az idős nénit,kaját melegit (nem főzi,csak melegit),meg sétál vele,beszélget,odaadja a gyógyszerét,és nézi,hogy bevegye.Fürdetésen kivül semmi fizikailag megterhelő.

Milyen óradij szokás?Észak-Magyarország,lepukkant kis település.És valószinű semmiféle szakképesitéssel nem rendelkező emberről lesz szó.

2010. máj. 5. 12:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Én pesti vagyok, itt nagyon megkérik az árát az ilyesminek, de kis vidéki faluban szerintem annak is örülnek, ha adsz napi egy ötszázast vagy ezrest, időtartamtól függően.
2010. máj. 5. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nem szakképzett és hivatalos ápoló, akkor kb.400-500 Ft-ot mondanék mint maximum, hiszen mindennapra kapna pénzt és így összeszámolva már csinos kis summa egy hónapra.

Amúgy nem árt tudnod, hogy a háziorvosnál kérhetsz ingyenes házigondozást, ami azt jelenti, hogy egy képzett ápolónő naponta eljön, megfürdetni a beteget, vérnyomást, vércukrot, stb. mér, ellenőrzi és nyomon követi a beteg ált. állapotát, beadja a gyógyszereket (ha kell, az injekciókat is), stb. Kb. 1-2 órát van ott, ezért nem kell fizetni (azért egy kis hálapénznek ők is szoktak örülni).

2010. máj. 5. 13:09
 3/3 A kérdező kommentje:
tudom,hogy van ilyen,kérve is lesz,de neki nem "feladata" pl hogy sétálgasson vele,meg elétegye a kaját (főzni megfőzzük,csak nincs idő minden nap menni,csak heti 1-2 alkalommal)
2010. máj. 5. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!