Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Emelhetem a gyógyszer adagot...

Emelhetem a gyógyszer adagot ha kevés?

Figyelt kérdés
Vérnyomás csökkentő tablettát szedek Lokren és portiron felet a lokrenből és felet a másikból 4 hónapja szedem első két hónapban nem volt gond aztán nagyon levitte így csökkentettem negyedet mindkettőből most viszont egy egészet szedek a portironból és felett a lokrenből mert nem tudom normál értéken belűl tartani ,reggel szoktam bevenni estére viszont mindig normál érték fölött van be lehet venni még egy felet vagy negyedet a portironból. Dokim nyaral (jó neki )így őt hiába próbálom elérni asszisztens azt mondta általában a beteg tudja magának legjobban beállítani az adagot
2017. jan. 12. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igaza van az asszisztensnek. A frontok,de az évszakok is nagyban befolyásolják a vérnyomásértékeket. Melegebb időben a vérnyomás leesik és kevesebb vérnyomáscsökkentő szükséges. Télen , hideg időben viszont emelkedik. A vérnyomáscsökkentőt mindig ehhez kell beállítani és valóban a beteg tudja,látja,hogy mikor van szüksége többre vagy kevesebbre. Próbáld meg,hogy most a Lokrenből is egészet veszel be. A Portiron hány milligrammos? Ha az egész Lokren sem elég,akkor arra is szükség lehet,hogy a Portironból erősebb kell,de azt majd az orvos beállítja,ha kell. És legyen otthon Tensiomin vagy Aceomel tablettád (minden magasvérnyomásbetegnek kéne ilyennek lennie) és ha 150 Hgmm-nél magasabbat mérsz,akkor SZOPOGASS el belőle egyet (nyugodtan lehet a vérnyomáscsökkentőid mellett).
2017. jan. 12. 21:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet a téli időszakban reggel és este is kellene gyógyszer, de ezt majd beszéld meg a kezelőorvosoddal.

Télen nekem is kell reggel és este is szedni, nyáron viszont elég reggel, mert méf úgy is lemegy nagyon délutánra.

2017. jan. 13. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!