Hajnövesztést lehet valamivel gyorsítani?
Sziasztok, mint sok lány az én koromban én is kitaláltam most, hogy nekem hosszú haj kell XD (am vállig érő)
Rakok rá mindenféle balzsamot blabla, de esetleg tud valaki olyan praktikát (házi pakolást vagy valamit amit enni kell stb.) amitől kicsit gyorsabban nő? Pl hallottam a tojástól fényesebb lesz, meg jóltápláltabb, ilyesmire gondolok.
Csalánfű tea. Dúsabbá teszi a hajat és táplálja a fejbőrt. Nővérem használja, patikában lehet kapni, nem filteres igazi csalánfüvet, amit lefőzöl és hajmosás után azzal öblíted ki. Az illata sem rossz.
Méz. Hajmosás előtt kell rápakolni, egy kis tejfölt és tojást is rakhatsz bele, egy órácskát hagyd rajta, és utána alaposan most ki. Ez mondjuk elég költséges megoldás, és macerás is.
A legjobbak a vitamin komplexumok, revalid és hasonló kapszulák. Minnél egyészségesebben táplálkozol, minél több vitamint és ásványi anyagot viszel be szervezetbe a hajad annál gyorsabban nő. Vigyázat az ilyen készítmények nagy étvágyat csinálnak.
Persze mindezen módszerek ellenére is vannak, akiknek gyorsabban nő a haja, van akinek lassabban.
A leghatásosabb módszer a türelmes várakozás 2-3 havi fodrász mellett, aki levágja a töredezett végeket.
Amúgy a hajra is vonatkozik, ami a láb- és egyéb szörzetekre, minél többet és rövidebbre van vágva annál gyorsabbn nő.
Van, akinek a haja egy bizonyos hossz után már nem nő, hanem vékonyodik, hullik és gyengül a súlytól.
Ill. minél többet van szabadon a fejbőr, tehát nem veszel sapkát, nem fogod föl, annál jobban nő a haj.
Az előző válaszadót felejtsd el.
A haj belülről nő, tehát akármit kensz a fejedre, az csak külsőleges. Sok vitamin, fejbőrmasszázs, hogy serkentsd a vérkeringést.
Ha levágod a szőröd, vagy a hajad, attól nem nő gyorsabban, ellenben rövidebb lesz és emiatt látványosabb, ahogy nő. Hiszen egy 1 centis hajon látványos, ha a duplájára nő, viszont egy 30centis hajnál már az egy centi elenyésző...
Vágatni csak akkor vágasd, ha tényleg töredezik, akkor is csak amennyit muszáj. Ez azért kell, mert ha szétnyílnak a hajvégek, akkor egyre feljebb fog törni, szóval egyre rövidebb lesz a hajad.
Szóval külsőleg csak az a lényeg, hogy megakadályozd, hogy ami már megvan hajad, az megsérüljön. Felejtsd el a hajszárítót, a törölközővel dörzsölést a hajvasalót és ne is nagyon fésüld, ha nem muszáj, inkább csak a kezeddel bontsd ki.
Azért ne felejts el kérlek, mert nem írtam olyan rosszakat ám! :)
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!