A férjem fűtetlen műhelyben dolgozik. Hogyan tudna felmelegedni napközben? Jégeralsót, vastagzoknit hord, forró teát kapnak. Milyen egyéb ötletetek van?
Én a szabadban dolgozom.
Szerinted érdekel valakit a sorsunk?
Ő maga ezeken kívül sok mindent nem tehet,viszont a munkaadónak vannak kötelességei ilyenkor:
"- Hidegnek minősülő munkahelyeken munkaszervezéssel kell biztosítani, hogy óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces (szélsőségesen hideg időjárási körülményeknél akár hosszabb időtartamban) pihenőidő beiktatása történjen. A pihenőidőt a környezethez képest melegebb (lehetőleg fűtött, komfortzónába eső), megfelelő ülőalkalmatossággal ellátott pihenőhelyen töltsék el a munkavállalók.
Amennyiben a zárttéri munkahelyen nem biztosítható a munka jellegének és az ott dolgozó munkavállalók fizikai megterhelésének megfelelő hőmérséklet és a munkahely hidegnek minősül, a munkáltatónak intézkedéseket hoznia a hideg klímakörnyezet kedvezőtlen hatásainak megelőzése céljából. Pl. plusz fűtésről."
Ha ezeket nem teszi meg,akár munkaügyi pert is lehet indítani.
Amire sokan nem godnonak: vastag talpú cipö és bele olyan betét, amin alufólia van - ez ugyanis visszaveri a hösugarakat és nem hül le a lába.
A vastag zokni nem ér sokat, ha a cipö talpán keresztül nagy a höveszteség.
Ha megoldható, akkor a lába alá tegyen vagy farácsot, vagy ha nincs, több réteg hullámpapírt, az is szigetel.
Én írtam a betétet: amire gondolok, az egész vékony, ezért nem vesz el helyet a cipöben, az egyik oldalán van alufólia, ezt kell alulra tenni.
Nekem sokat kell kinn mászkálni télen is és alig hihetö, mennyit számít!
A HIDEG alulról jön a hidegburkolat, a legolcsóbb ha 5-ös: Ha megoldható, akkor a lába alá tegyen vagy farácsot, vagy ha nincs, több réteg hullámpapírt, az is szigetel
szóval kartonpapír, kartondoboz ingyen van, mégjobb a hungarocellre állni
dupla sapka, dupla nadrág, dupla kesztyű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!